ČOVIĆ PLASIRAO VEST: Zvezda PREGOVARA za A licencu!

Čović otvoreno o A licenci Evrolige.

Ko će za dve godine igrati Evroligu i postoji li mogućnost da Crvena zvezda mts dobije A licencu? O tome je govorio za Sport klub i Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda mts.

„Bajernu i Avselu ističe dvogodišnji, mislim da postoji prostor za ozbiljan razgovor. Bilo je ranije razgovora i meni je žao što smo ispustili šansu kada je Beograd, uz ozbiljnost Zvezde i ulogu države, dobio završnicu Fajnal-fora Evrolige. Procene su međutim bile drugačije“, rekao je Čović.

„Mislim da bi bilo lakše kada bi srpska liga imala direktnu prohodnost prema Evroligi i Evrokupu. Naš rivalitet sa gradskim rivalom predstavlja kočnicu i za jedne i za druge. Mi imamo bitku i u ABA ligi jer takmičenje nema zagarantovano mesto“, rekao je Čović.

Čović ističe i da Zvezda nije prekidala svoje aktivnosti na dobijanju A licence.

„Mi to nismo ni prekidali da radimo, radimo neprekidno. Ako smo partneri, a jesmo, to partnerstvo mora da raste. Morate da se dokazujete. Zvezda se dokazala, samo da ne bude kao sa Evropskom Unijom kada Srbija treba da uđe. Ne mogu da isključim i političlke faktore, mada ih u Evroligi stvarno nisam primetio. Imamo potpuno iskren odnos i kada radimo dobre stvari i kada grešimo. Videćemo da li ćemo uspeti,“ kaže Čović za „Sport klub“.