DOMINACIJA SRBINA: Ko bi REKAO će on POSTIĆI 20+ poena!

Dalas slavio bez Dončića i Porzingisa…

Kad god dobije pravu šansu – Bobi je pravi! Tako je bilo i večeras. Dalas Meveriksi tukli su Jutu (122:114), upisali treću pobedu otkako je NBA liga nastavljena u Orlandu, a srpski div pružio je jednu od boljih partija u sezoni i sa svojih 20 poena, devet skokova i dve rampe ključno doprineo trijumfu.

Na značaju ovoj pobedi Teksašana posebno daje činjenica da je ostvarena bez dva veoma važna igrača – Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa. Nakon što su nekoliko mečeva odigrali po 40+ minuta (a svedoci smo kako je mladi Slovenac odigrao prethodna dva susreta, teško je zaboraviti onakva dva tripl-dabla) večeras su dobili voljno, međutim Mevse to nije poremetilo. Pogotovo se istakao Marjanović, koji je zauzeo Porzingisovo mesto.

Sve što je pomenuli Bobi je izveo za samo 25 minuta na parketu, šutirajući iz igre vrlo dobrih 7/11.

Dalas je dosta ubedljivo izgubio prve dve četvrtine (30:38 i 24:32), tokom treće bio čak 22 poena u minusu, ali je zahvaljujući sjajnom finišu uspeo da okrene i na kraju slavi bez drame u završnici. Pored Bobana Marjanovića u pobedničkom timu istakao se Tim Hardavej sa 27 poena. On je bio i najefikasniji akter utakmice. Set Kari dodao je 22 poena. U poraženom sastavu Džordan Klarkson je sakupio 18 koševa.