MAŠINA ZA TROFEJE: Đoković ŠAMPION, rekordi se samo NIŽU!

Srpskom asu je ovo 80. trofej u karijeri i ukupno 35. osvojeni Masters, čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom. Ali ne samo to – Novak je postao prvi teniser u istoriji ove igre koji je po dva puta osvojio svaki Masters. Jasno je da je u pitanju čovek koji pomera granice u ovom sportu.

Ako postoji neko u teniskom svetu kome nije bilo jasno do sada, evo jedog novog podsećanja – nikada ne otpisujte Novaka Đokovića! Iako je delovalo da je na ivici ambisa posle katastrofalnog prvog seta u okršaju sa Milošem Raonićem, najbolji teniser sveta je našao rezerve energije i posle preokreta stigao do trofeja u Sinsinatiju – 1:6, 6:3, 5:4.

Maraton iz polufinala protiv Bautiste Aguta ostavio je traga upravo u uvodnim trenucima meča. Raonić je na svežinu, posle serije ekstremno snažnih servisa brzo slomio Đokovićev otpor. Delovalo je da je Kanađanin crnogorskih korena tada došao do ogromnog samopouzdanja. Možda je i bilo tako, ali Novaku to ni ovoga puta nije smetalo da se vrati u igru i dođe do još jedne velike pobede u karijeri.

Srpskom asu je ovo 80. trofej u karijeri i ukupno 35. osvojeni Masters, čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom. Ali ne samo to – Novak je postao prvi teniser u istoriji ove igre koji je po dva puta osvojio svaki M

Đoković je načinom igre u drugom i trećem setu napravio idealnu uvertiru predstojećeg US opena. U drugom setu je napravio prevagu pri rezultatu 3:2, dok je u trećem ponovo na delu bila psihološka snaga prvog reketa na planeti. Novak je pri rezultatu 0:1 izgubio svoj servius, ali je potom uzeo protivniku naredna dva i naizgled lako stigao do nedostižnih 4:2.

Novak je tokom čitavog turnira imao problema sa vratom, a posle napornog meča sa Bautistom Agutom izgledalo je da bi ta povreda mogla ozbiljno da utiče na njegov učinak u finalu. Raonić je na startu delovao ubedljivo i spremno da dođe do velikog slavlja, ali je još jednom u njihovim međusobnim okršajima preovladao kvalitet srpskog igrača.