TRENER CRNO-BELIH NAJAVIO: 2 pojačanja STIŽU u ponedeljak!

Crno-beli savladali Slogu u Kraljevu.

Košarkaši Partizana odigraali su prvu kontrolnu utakmicu na letnjim pripremama. Crno-beli su savladali je Slogu u Kraljevu sa 76:53. Posle meča, trener tima iz Humske Vlado Šćepanović u razgovoru za klupsku televiziju izrazio je zadovoljstvo onim što je video tokom meča.

– Skoro šest meseci bez utakmice dovoljno govori. Zato ne treba imati neka prevelika očekivanja, čak mogu da bude zadovoljniji nego što sam očekivao. Samo sam hteo da vidim u kakvom su stanju momci, pokazalo se da su umorni, što znači da se dobro radilo i to mi je drago. Sve ide po planu.

Video sam u kom pravcu treba da idemo. Najvažnije je da se niko nije povredio. Ovakve utakmice odmah posle priprema su najopasnije po tom pitanju, igrače povuče utakmica, svi su oni pobednici, očekuju mnogo više nego što u datom trenutku mogu, ali dobro se završilo, kako je i trebalo, sa novim zadacima koji su nam već u glavi šta treba dalje raditi – izjavio je Šćepanović.

Crno-beli su se vratili u Beograd, gde ih uskoro očekuju mečevi sa Vujoševićevim Klužom, a učešće na turniru u Sarajevu je otkazano, zbog aktuelne situacije sa koronavirusom.-Već imamo utakmice 8. i 10. septembra sa Klužom, treba da odigramo i još dve utakmice, videćemo ko će nam biti rivali. U Beogradu ćemo raditi malo drugačije nego u Vrnjačkoj Banji. Bio je veliki rizik odlazak u Sarajevo i iskreno da vam kažem, jedan ili dva igrača da su se zarazila, prosuli bismo sve što smo uradili do sada. Svi moramo da budemo oprezni. Nema garancija ni da se u Beogradu to neće desiti, ali moramo da svedemo rizik na minimum, koliko možemo. Ne može se ništa planirati unapred – objašnjava Šćepanović.

U Beogradu će se ekipi priključiti i oporavljeni Kodi Miler-Mekintajer, kao i najnovije pojačanje na centarskoj poziciji, Amerikanac Erik Mika.

– Mislim da će u ponedeljak obojica biti spremni, Mika je odradio testove, u fenomenalnom je stanju, pravi profesionalac i na ovaj način je pokazao da smo uradili pravu stvar. Nadam se da će i Kodi biti spreman za ponedeljak i onda ćemo imati kompletnu ekipu – zaključio je trener Partizana.