ŠPANCI KAŽU DA JE ZVANIČNO: Novi Srbin STIŽE u Madrid!

Transfer karijere.

Fudbalski klub Atletiko Madrid postavio je golmana Eibara Marka Dmitrovića kao prioritetnu metu u letnjem prelaznom roku, prenose španski mediji.

Trener Dijego Simeone u srpskom golmanu vidi idealnu zamenu za Jana Oblaka, koji i pored interesovanja Čelsija, ne bi trebalo da napusti Vanda Metropolitano stadion.

Dmitrović napreduje iz sezone u sezonu i već dve godine je standardan na golu Eibara pod palicom Hosea Luisa Mendilibara. Dobre partije u ekipi sa ,,Ipurue“ svrstavaju Dmitrovića u jednog od najcenjenijih golmana La lige, ali veliko je pitanje da li je prvi golman srpske reprezentacije spreman da svoju šansu čeka sa klupe.

Njegova otkupna klauzula iznosi 20 miliona evra, a olakšavajuća okolnost po Atletiko je ta što Dmitrović ulazi u poslednju godinu ugovora, te će Eibar biti pod pritiskom da snizi cenu kako svog čuvara mreže ne bi izgubili bez centa obeštećenja narednog leta.

Ukoliko dogovor sa Eibarom i Dmitrovićem ne bude uspeo, Jorgandžij će se okrenuti ka Olimpijakosovom Hozeu Sa ili Granadinom Ruiju Silvi.

Marko Dmitrović ima 28 godina, karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, pre nego što je nastupao za Ujpešt, Alkokron, Čarlton i Eibar u koji je stigao 2017. godine.