ZVANIČNO: Zvezda POSLALA igrača u Španiju!

U pitanju je nova pozajmica

Otišli su Meleg i Jevtović, pred raskidom saradnje je i levi bek Hajdin, a Crvena zvezda će se uskoro ponovo i bar privremeno rastati sa Erikom Jirkom. Portal Mondo je prvi najavio da je krili fudbaler blizu odlaska u Španiju, što je potvrđeno i MOZZART Sportu uz dodatak da je posao već sklopljen.

Crvena zvezda će posle Radničkog iz Niša, i poljskog Gurnjika, Erika Jirku pozajmiti španskom drugoligašu Mirandesu. Dogovor dva kluba je da Mirandes preuzme kompletnu platu bivšeg člana Spartaka iz Trnave. Prema saznanjima MOZZART Sporta Mirandas će na kraju sezone moći da otkupi Jirku za 700.000 evra!

Crvena zvezda je Jirku platila 750.000 evra posle dvomeča sa Spartakom iz Trnave, leta 2018. godine. Velika očekivanja imali su od brzononog Slovaka u Ljutice Bogdana, pre svega zbog izuzetnih fizičkih karakteristika.

Ipak, u oštroj konkurenciji kod Vladana Milojevića, Slovak nije uspeo da se nametne. Odigrao je sedam mečeva i upisao samo jednu asistenciju. Pokušavao je da se nametne kroz pozajmice. Prvo u Radničkom, potom poslednjih šest meseci u Gurnjiku iz Poljske.

Ipak, Dejan Stanković se odlučio za neke druge opcije. Posebno, posle dolaska Kataija, i problema sa viškom stranaca, crveno-beli nisu imali mogućnost da čekaju Jirku.

Odlučeno je da ode na novu pozajmicu, i to u redove 11. plasiranog člana Segunde u prošloj sezoni. Tamo će Slovak imati šansu da poveća tržišnu vrednost, i možda vrati Crvenoj zvezdi uloženo u njega.