ZVEZDA POČELA ULAGANJA: Hoće li se OVO svideti navijačima?!

Projekat već napravljen.

Fudbalski klub Crvena zvezda je u protekle tri godine imala dobre rezultate u Evropi pošto je u svakoj od tih sezon igrala u evropskim takmičenjima, prvo u Ligi Evrope, a zatim i dva puta u nizu u Ligi šampiona. Kako se ustalio plasman u klupska takmičenja, tako se ulagao novac i u stadion “Rajko Mitić“ kako bi se ispunili standardi UEFA i poboljšala njegova funkcionalnost. Osim radova na samom stadionu, napravljen je i veći parking pored njega, zatim su osposobljeni i tereni za Omladinsku školu, a u toku je i gradnja mediko bloka. Sve ovo su samo neki od projekata o kojima se pričalo iz uprave kluba, a Teegraf je preneo detalje iz izveštaja iz je moguće videti još neke planove.

U Crvenoj zvezdi imaju nameru da u narednom periodu uštede na potrošnji stuje, kao i da stadion bude ekološki efikasniji ugradnjom fotonamenskih panela na krovu kojim bi moglo da se uštedi 2,8 gigavata električne enrgije. Ovo nije malo ulaganje i crveno-beli će morati da izdvoje čak 2,2 miliona evra. Taj projekat će za klub bii isplativ na duže staze.

Još jedan od projekata je i izvođenje tri arteska bunara za omaldinsku školu, tačnije za navodnjavanje tri terena koja su namenjena školi i mladim igračima, zatim glavnog terena i “kaveza“. U klubu imaju jasnu računicu i za ovaj projekat pošto njihovi postojeći sistemi troše 20.000 litara vode na sat, dok bi se korišćenjem bunara ti troškovi smanjili na samo 10 odsto od postojećih.