BOAĆI U ITALIJI: Njegova LIČNA želja je BILA odlazak kod NJEGA!

Razlog je jednostavan

Ričmond Boaći u Italiji. Voleo bi napadač iz Gane ponovo da se oproba u Seriji A, planira i Crvena zvezda da ga proda do kraja prelaznog roka, međutim, razlog odalska na Apeninsko poluostrvo nije transfer, već pokušaj da se što brže oporavi od najnovije povrede.

Snažni centarfor završio je pre dve i po sedmice gostovanje Čukaričkom posle samo četiri minuta na terenu. Otad ga nema u kombinaciji za tim usled povrede, a da bi se što pre vratio u ritam, rešio je da se leči na njemu dobro poznatoj lokaciji, Latini.

„Vratio sam se u Latinu, jer imam poverenja u fizioterapeuta Masima Pivu. Razlog je jednostavan, upoznao sam ga kad je bio u klubu, uvek smo imali odličan odnos. Pojedinci iz Zvezde su me savetovali da odem na neko drugo mesto, ali sam se odlučio za Masima, jer je u prošlosti samo on mogao da mi pomogne“, citira Il Masađero Boaćijeve reči.

Otkako se vratio iz Kine, bivši član Đenove, Sasuola, Juventusa, Atalante i Latine nikako da uhvati zalet. Učestale povrede koštale su ga mesta u prvih 11.

„U poslednjih godinu dana pretrpeo sam pet povreda mišića. Nisam mogao da odigram četiri utakmice u nizu. U dogovoru sa klubom i trenerom Dejanom Stankovićem odlučio sam da dođem ovde, ne zato što nemam poverenje u Zvezdine terapeute, već zbog toga što sam se posle Masimovih tretmana osećao dobro“, dodao je 27-godišnji špic.

Boaći je ove sezone odigrao samo tri utakmice za crveno-bele. Uprava je u međuvremenu angažovala Dijega Falčinelija i deluje da će Italijan biti prvi izbor struke, a da će Ričmond pronaći novu sredinu. Ako to bude u narednih šest dana dobiće klub sa Marakane obeštećenje, u suprotnom će ostati bez istog, jer napadaču na zimu ističe ugovor.

A on svakako želi da narednu etapu u karijeri dočeka spreman.

„Prolazi razne terapije, radimo na ojačavanju tetiva, masažama, istezanju, stabilnost. Svemu što mu je potrebno da se Boaći što pre vrati u tim“, istakao je Masimo Piva, fizioterapeut Latine.