ITALIJA ZOVE: Mandžukić se VRAĆA u Seriju A!

Hrvat na mestu uspeha.

Prema pisanju italijanskih medija, Mario Mandžukić je vrlo blizu prelaska u redove Rome. Međutim, situacija je komplikovana jer njegov dolazak zavisi od drugih transfera koji su trenutno na čekanju zbog tvrdoglavog predsednika Napolija Aurelija De Laurentisa.

Roma priprema brojne promene na svim delovima terena, a u napadu joj je glavna želja Arkadiuš Milik iz Napolija. Rimljani su sa Poljakom već dogovorili uslove, ali Napolijev predsednik oteže s prihvatanjem ponude od 17 miliona evra plus osam miliona u bonusima, otkriva „Calciomercato“.

„Corriere della Sera“ dodaje da će tek u slučaju Milikovog dolaska Roma pristati na prodaju Edina Džeka Juventusu. A ode li Džeko, klub će uštedeti jer će se rešiti njegove visoke godišnje plate od oko 9 miliona evra, što bi otvorilo prostor za dolazak još jednog napadača, a reč je o Mandžukiću.

Bivši hrvatski reprezentativac slobodan je igrač nakon što je raskinuo ugovor s katarskim Al-Duhailom. Zanimljivo, tamo je imao godišnju platu od šest miliona evra, a u Romi je navodno spreman prihvatiti polovinu tog iznosa.

Osim Rome, za Mandžukića su zainteresovani i moskovska Lokomotiva, turski Fenerbahče, a prema poslednjim informacijama u igru se uključio Vest Bromvič Albion, kojeg vodi bivši hrvatski selektor Slaven Bilić.