ITALIJANI POSLALI PONUDU BARSELONI: Da li je VREME za njih TANDEM u napadu?!

Barsa nemoćna

Barselona na kolenima, ostatak Evrope udara i ne misli nja dobrobih Đozepa Marije Bartomeua. Sam je kriv za to. Iznervirao je Lionela Mesija, ljut je i Luis Suarez. Argentinac hoće u Mančester Siti, za potpis Urugvajca bore se Ajaks i Juventus.

Lokalni Mundo Deportivo piše da se čelnicima Torina smučilo da čekaju Romu da se dogovori sa Napolijem oko Arkadijuša Milika i time oslobodi Edina Džeka da može da potpiše za Staru damu. A Juventusu je pod hitno potreban neko da odmeni Gonzala Iguaina, mada on neće da ide dok mu se ne isplati poslednja godina ugovora. Odnosno 7.500.000 evra.

Novi trener Juventusa Andrea Pirlo – a i Kristijano Ronaldo što je podjednako važno – baš u Džeku vide idealnog partnera za Portugalca. Ali da se ne lažemo: neće da se bune ni za Suareza. Naprotiv. To bi bio džek-pot.

Pride, stigao bi za džabe. Štaviše, Suarez od Barselone traži da mu isplati 14.000.000 evra ako želi da ide, mada bi pozivi iz Torina i Amsterdama mogli da ga ubede da pristine da ode iz Katalonije i samo sa čistim papirima. Juventus mu nudi 10.000.000 neto, klupski trošak bi iznosio oko 15.000.000. Opet, i to je jeftinije od Džeka, jer bi on dobio Iguainovu platu od 7.500.000, a Juve bi morao da Romi plati i obeštećenje od 10.000.000.

Čeka se da se vidi i kako će da reaguje Ajaks, direktor Mark Overmars je Suarezu obećao da će mu u narednih par dana dostaviti konkretnu ponudu. Teško da će Kopljanici moći da pariraju Juventusu, ali u Amsterdamu očekuju priliv keša od odlaska Donija van de Beka u Mančester junajted, možda se proda i Seržinjo Dest, pa neće to biti baš tolika razlika.

Uostalom, sećamo se i zašto je Dušan Tadić izabrao Ajaks. Veliki klub, Liga šampiona, a vikendom u prvenstvu ipak možeš malo da odahneš. Ne biju tamo baš toliko.