JOŠ JEDNA DOKAZ U NIZU: Lalatović OBORIO rekord!

Pomera granice.

Vojvodina je „prebolela“ evropske rane u Inđiji. Novosađani su trijumfom u vojvođanskom derbiju nastavili sa sjajnim igrama i rezultatima u jesenjoj sezoni Superlige Srbije, zadržavši mesto u samom vrhu tabele.

Vojvodina je „prebolela“ evropske rane u Inđiji. Novosađani su trijumfom u vojvođanskom derbiju nastavili sa sjajnim igrama i rezultatima u jesenjoj sezoni Superlige Srbije, zadržavši mesto u samom vrhu tabele.

– Inđija je kvalitetan protivnik, koji ima sjajne pojedince i koga nikada nije lako pobediti. Pred ovaj meč sam bio uplašen samo iz razloga što smo pre četiri dana odigrali 120 minuta, putovali i došli u pet ujutro, pa su igrači stvarno bili umorni – rekao je trener Vojvodine Nenad Lalatović, a potom nastavio:

– Međutim, još jednom smo pokazali da ono što smo pružili u Liježu predstavlja pravi pokazatelj naše snage, te da smo trenutno među najboljim ekipama u Srbiji. To pokazuje i mesto na tabeli, jer smo trenutno treći, a i osvajači smo Kupa.

Novosadski tim je u prvih devet kola upisao šest pobeda, dva remija, uz samo jedan poraz.

– Teško je ponoviti dve uspešne sezone sa istim igračima, ali oni pokazuju da su s pravom tu gde jesu i ja sam jako ponosan na njih. Zadovoljan sam i sa igračima koji su ušli sa klupe, jer su opet preokrenuli rezultat i drago mi je zbog toga što je moj stručni štab, na čelu sa mnom, opet doneo dobre odluke po pitanju izmena.

Lalatović je naglasio da Inđija zaslužuje ostanak na superligaškoj sceni, ali i pozvao na oprez pred naredno gostovanje Novom Pazaru.

„Novi Pazar je domaći tim i tamo je jako teško uzeti bodove, a kod kuće su pobedili čak i Partizan. Međutim, nisam bio toliko fokusiran na njih, jer sam više razmišljao o ovoj utakmici, pred koju sam osećao strah zbog putovanja i toga što smo se ‘pokidali’ protiv Standarda. Apsolutno verujem u svoj tim i zadovoljan sam kako smo odigrali i prvo i drugo poluvreme – istakao je Lalatović.

Inače, šef struke Vojvodine je pobedom protiv Inđije došao do ukupno 58. trijumfa otkako je na klupi Vojvodine, koju je, računajući oba mandata, do sada predvodio na 98 mečeva.

Sa tom brojkom, proslavljeni as je po broju pobeda izjednačio rekord legendarnog Branka Stankovića, koji je sa Lalama takođe ostvario 58 pobeda, ali u 140 utakmica. Naredni cilj za Lalatovića je rušenje rekorda koji ima Gustav Lehner, on je na 131 meču ostvario 61 trijumf.