NEOČEKIVANO: Zvezdaš POMAŽE Partizanu za meč sa Belgijancima!

Sve je otkrio.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Ivan Vukomanović, proveo je kao fudbaler četiri sezone u Belgiji, a zatim je kao trener jednu sezonu vodio slavni Standard iz Liježa.

Zato je među kompetentnijima da odgovori na sve teme vezane za belgijski fudbal, a navijače Partizana ovih dana najviše zanima duel Stanojevićevog tima sa liderom Župile lige ekipom Šarlroa, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Šarlroa je klub koji raste u svakom mogućem smislu poslednjih godina. U Evropu su ušli kao trećeplasirani tim prvenstva, iskusni su i veoma nezgodni kod kuće. Dok sam bio igrač, to gostovanje nisam priželjkivao, a slično su razmišljali i moji saigrači. Retki su bili oni koji su voleli tamo da gostuju. To je ekipa koja je dugo na okupu, pravilno selektirana i dopunjavana na najbolji način. Ono što predstavlja prednost Partizana je iskustvo igranja na međunarodnoj sceni, što Šarlroa nema. Crno-beli imaju individualce, koji veoma dobro znaju da igraju ovakve mečeve. Natho, Marković, Suma – sve su to igrači koji bi trebalo da nose ekipu na terenu sutra uveče – rekao je Vukomanović za „Novosti“.

Klub je u vlasništvu Iranaca, a u timu igra ih isto toliko.

– Sjajno igraju godinama unazad i to je stiglo na naplatu. Vlasnici kluba su Iranci, imaju fenomenalne prodaje, kao što je bila prodaja napadača Osimena u Lil ili Malinovskog ranije, a da ekipa ne trpi zbog toga. Moj utisak je da je u duelu sa njima, sve moguće. Ako im se sve otvori po željama, mogu da vas „ispraše“ 6:0, a ako loše započnu meč, lako će izgubiti 3:0.Trener Šarloe Karim Belhosin je specifična priča.

– Bio je asistent u Anderlehtu i veoma dobro čita igru, detaljista je, neverovatno dobar. Igraju 4-4-2, ali je sposoban da menja varijante na terenu i da ekipa ne trpi. Moje je mišljenje da će pustiti loptu Partizanu i vrebati svoje šanse. Ono na šta bi trebalo posebno obratiti pažnju, jeste koncentracija na sredini terena. Kada osvoje loptu, ekstremno su opasni i brzi.

Bivši igrač Zvezde smatra da Parni valjak ne sme da upadne u „zamku“ Belgijanaca.

– Nikako ne smeju da upadnu u brzu tranziciju. Oni polažu nade da Partizan nema snage da igra jake utakmice na svaka tri, četiri dana, što je kod njih nešto najnormalnije. Hendikep crno-belih je to što nemaju brzinu i snagu, zato će morati da se nametnu iskustvom – istakao je Ivan Vukomanović.

Meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, između Šarloe i Partizana, igra se u četvrtak (19) na stadionu lidera belgijskog prvenstva.