OGLASIO SE NOVI TRENER PARTIZANA: Poznato ŠTA će PRVO promeniti u timu!

Vratio se kući.

Aleksandar Stanojević je i zvanično promovisan u trenera FK Partizan. Harizmatični strateg vratio se u Humsku posle osam godina pošto je Savo Milošević podneo ostavku posle poraza od Vojvodine u Novom Sadu rezultatom 3:2.

Stanojević je 2012. izjavio da više neće raditi u našem fudbalu, ali se predomislio.

– Osam godina nisam bio prisutan u medijima u Srbiji. Pričao sam sa ljudima iz kluba i ranije, nisam sbio spreman iz 1.000 razloga. Opredelio sam se za Aziju, a sada sam prvenstveno mabiciju stavio da uradim nešto u Evropi. Otišao sam iz našeg fudbala umoran od svega, kao i Savo tada. Sada sam osetio trenutkak da imam energiju i da pokušam da nešto promenim ako mogu.

O sadašnjem timu Partizana.

– Gledao sam navijački ovu ekipu sa društvom, tek sinoć sam odgledao pet utakmica sa stručne strane. Imamo potencijal, ali uvek treba nešto da se promeni. Videmćemo u kojoj meri. Da je sve dobro, ja danas ne bih bio ovde. Sigurno ima problema koje ćemo, nadam se, rešiti.

– Moja ambicija je da nešto uradim u Evropi, a nemam fudbalsko ime za „ligu petica“. Pokušaću da celu ovu priču preokrenem, velika mi je inspiracija da ovu našu grobarsku stvar preokrenem.

O slabostima u ekipi crno-belih…

– Ima tu dosta stvari koje možemo da promenimo, da unesem sebe. Ne možemo da dozvolimo manjak energije na nekim utakmicama, ali prvo ću reći igračima šta mislim i šta hoću da promenim kod njih.

Povratnik u srpski fudbal je pričao i o stereotipu da se treneri povratnici u naš fzudbal tretiraju kao „propali“ treneri.

– Mogao sam da „propadnem“ pre dve-tri godinje, ali se nisma vratiuo, iako sam imao ponuda iz Partizana tada. Posle Kine ne možete da propadnete, super se osećam, nemam problem sa tim.

Novi-stari trener crno-belih pričao je i o „interesu“ u državi da Partizan bude šampion Srbije.

– Voleo bih da u decembru promenim način igre koji u suštini predvode igrači. Ovaj posao radim sa emocijom, kad dođete u svoj grad i restoran sa pet drugara, vi ne možete normalno da funkcionišete.Videću kako će me emocija nositi. Što se tiče intersa, klub će izdati saopštenje vezanu za celu ovu sitauciju. Znam kakva su vremena, kažu da su najteža vremena za Partizan. Hajde videćemo, ja ću da se držim struke.