PODRHTAVA PREMIJER LIGA: Mbape SAOPŠTIO da NAPUŠTA Pariz!

Izgleda da je Mbape prelomio. Šta će se desiti sledećeg leta?

Engleski „Tajms“ je jutros lansirao informaciju, francuska štampa tvrdi da su male šanse da Mbape promeni mišljenje.

Naime, sjajni fudbaler koji na stolu ima novi ugovor je saopštio da nema nameru da ostane u Parizu.

Njegova obaveza traje još dve sezone, računajući i ovu, odnosno narednog leta ulazi u poslednju godinu ugovora. Mbape smatra da je korektno da obavesti klub ranije, na stolu je bila ponuda od 40 miliona evra što neće dobiti nigde, ali njegovi motivi su sportski.

Čini se sada da će PSŽ učiniti sve da Nejmar produži ugovor, a prema nekim informacijama, okrenuće se Mesiju, ako sledećeg leta odlazi iz Barselone, Brazilac bi tu mogao da bude ključni adut.

Ono što je novina je da Mbape nije siguran kad je Real u pitanju.

Naime, Perez čeka iz poštovanja prema Al-Kelaifiju, neće činiti ništa, niti pregovarati dok Parižani ne daju dozvolu, ali Mbape čeka drugu ponudu.

U pitanju je Liverpul.

On, prema nekim pričama želi da radi sa Klopom, smatra da bi odlazak u Englesku bio sjajan potez, da bi i pritisak bio manji, bez obzira na veličinu kluba, a mediji su odmah povezali odbijanje Liverpula da troši ovog leta sa Mbapeom.

Naime, po toj teoriji, Redsi čuvaju novac, pominje se da bi mogli narednog leta da prodaju Salaha ili Manea, kako bi otvorili vrata za Mbapea. Američki vlasnici bi time poslali jasnu poruku ostatku sveta, zvezda budućnosti bi igrala za Liverpul, što bi donelo i ekonomski bum. Oni jasno ne bi mogli da plate 40 miliona evra po sezoni, ali to ne može ni Real. Sa druge strane, sigurno da bi Mbape postao najplaćeniji igrač PL.

Obeštećenje?

Francuz veruje da u poslednjoj godini ugovora, svakako za njega neko ne može da plati svetski rekord, ali PSŽ ga sigurno neće pustiti za manje od onoga što su platili, 180 miliona evra.