POTVRĐENO: Novo lice u Belgiji, šta će REĆI navijači Partizana?!

Pored suđenja i fudbala, biciklizam mu je druga ljubav.

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 19 časova gostuju u Belgiji protiv Šarlroa, u meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a UEFA je već odredila imena arbitara.

Pravdu na toj utakmici deliće sudija iz Škotske Bobi Meden, zajedno sa svojim zemljacima “mahačima“, Dejvidom Rumom i Gremom Stjuartom. Četvrti sudija biće Donald Robertson, takođe iz Škotske.

Bobija Medena Crvena zvezda je odlično upoznala u prethodnih nekoliko godina. On je delio pravdu na utakmici protiv Kelna u Beogradu u grupnoj fazi Lige Evrope 2017. godine, kada je Zvezda slavila sa 1:0 i izborila plasman u “evropsko proleće“.

UEFA je ponovo spojila Medena i Zvezdu prošle sezone u Ligi šampiona, kada je ovaj arbitar delio pravdu na utakmici protiv Bajerna u Minhenu (3:0 za Bajern), a pamtimo ga i iz duela reprezentacija Litvanije i Srbije (0:1) u Ligi nacija 2018. godine, kada je našem timu dosudio dva jedanaesterca. Tadić je sa bele tačke imao polovičan učinak – jedan nije realizovao, drugi jeste.

Inače, Bobi Meden je poznat i kao veliki ljubitelj biciklizma, čemu se najviše posvetio tokom proleća kada zbog pandemije nije bilo fudbala, a na svom profilu na Instagramu je objavio nekoliko fotografija i u tom izdanju.