SLAVLJE NA MARKANI: Danas STIŽE pojačanje za Ligu šampiona!

Italijanski napadač od danas na Marakani

Posle duge potrage pronašla je Crvena zvezda napadača. Stiže iz Italije, iz Peruđe i to danas.

Novi špic crveno-belih Dijego Falčineli doputovaće danas u Beograd, gde će najpre odraditi lekarske preglede, a onda će potpisati ugovor sa Zvezdom, piše Žurnal. Radi se o jednogodišnjoj pozajmici, nakon koje će na Marakani odlučiti da li će i otkupiti italijanskog napadača. Samim tim što će danas potpisati ugovor, napadač sa Čizme će biti licenciran za duel sa Omonijom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Falčineli dolazi kao igrač Bolonje, ali je prethodnu sezonu proveo u Peruđi, u kojoj je na 25 utakmica postigao tri gola. Ako ta priča zvuči poznato, onda se treba vratiti godinu dana unazad. I baciti pogled na drugu stranu Topčiderskog brda. Tada je u Partizan došao Umar Sadik, takođe iz Peruđe, takođe iz Serije B, a u rezimeu mu je pisao isti učinak – tri gola u prethodnoj sezoni.

Eksplodirao je Sadik u dresu Partizana, pa se navijači Zvezde nadaju da bi ista priča mogla da se desi sa Falčinelijem u crveno-belom dresu. Samo što je Italijan nekoliko godina stariji od Nigerijca…

Biće Crvena zvezda prvo međunarodno iskustvo za Italijana, do sada je igrao isključivo u domovini. Njegovi prethodni klubovi su Sasuolo, Folinjo, Juve Stabija, Lanćano, Peruđa, Krotone, Fjorentina i Bolonja. Malo ga je bilo u Seriji A, malo u Seriji B, a sada će se dokazivati na terenima srpske Superlige.

Teren Marakane Dijegu Falčineliju nije nepoznat, pošto je pre četiri godine sa Sasuolom izbacio Zvezdu iz kvalifikacija za Ligu Evrope, a na obe utakmice je ušao u igru sa klupe za rezerve.