VRAĆA SE NAJISKUSNIJI: Tumbaković sa OVIM sastavim na Tursku!

Izmene u ekipi u odnosu na Moskvu

Trend da Srbija ne ide na teren sa istim sastavom u dve utakmice uzastopno nastaviće se i u nedelju na Marakani, gde će Orlovi ugostiti Tursku.

Selektor Ljubiša Tumbaković rešio je da napravi nekoliko promena u odnosu na tim koji je u četvrtak u Moskvi poražen od Rusije (3:1). Srbija će sutra veče igrati prvi meč na svom terenu u novom izdanju Lige nacija, ali će okršaj sa Turskom (20.45) ujedno biti i generalna proba Orlovima za sudar sa Norveškom sledećeg meseca u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo.

Zato se ne očekuje da Tumbaković istumba tim, već će na teren poslati gro sastava koji ima u glavi za meč godine u Oslu.

Bar dve izmene se očekuju za sutrašnji duel. Sigurno je da će se u startnih 11 vratiti Aleksandar Kolarov. Kapiten reprezentacije je protiv Rusije mesto startera prepustio debitantu Strahinji Pavloviću, a sada će biti na mestu levog štopera u tom triju u poslednjoj liniji.

Na ostale dve pozicije biće Nikola Milenković, koji je odigrao solidno u Moskvi i Nikola Maksimović, koji je imao seriju grešaka protiv Rusije, a očekuje se da protiv Turske pokaže drugačije lice.

Kako se može čuti, Sergej Milinković-Savić ne bi trebalo da bude u prvoj postavi za Tursku. Najbliži da zauzme to drugo mesto ofanzivnog veziste, pored Dušana Tadića je Filip Đuričić, koji je bio osveženje kada je u Moskvi ušao u igru, a druga opcija je da tu poziciju popuni Adem Ljajić.

Na bočnim pozicijama ne bi trebalo da bude promena: Darko Lazović je bio možda i najbolji srpski fudbaler protiv Rusije, dok se od Filipa Kostića mnogo očekuje, da bude jedan od aduta Orlova u novoj formaciji.

Nemanja Gudelj se polako ustaljuje na poziciji zadnjeg veznog, bio je starter protiv Ukrajine, pa u Moskvi, a u FSS su prijatno iznenađeni kako je odgovorio zahtevima na toj poziciji. Pored njega bi trebalo ponovo da bude Nemanja Maksimović, igrač kojeg stručni štab izuzetno ceni i čvrsto veruje u njega. Ako ne od starta, verovatno će tokom utakmice priliku da dobije Marko Grujić, povratnik u sastav reprezentacije Srbije.

Mesto prvog špica je rezervisano za Aleksandra Mitrovića, koji je u fantastičnoj golgeterskoj seriji, dok je Marko Dmitrović definitivno prvi golman državnog tima, ako je uopšte bilo dilema do sada.

Kao što je selektor Tumbaković rekao na konferenciji pred utakmicu, sistem igre je izabran po onom najboljem što Srbija ima. I njega se pridržavati i u buduće. Zato će Orlovi ponovo nastupiti u formaciji 3-4-2-1, a očekivan tim čine: Dmitrović – Milenković, Ni. Maksimović, Kolarov – Lazović, Kostić – Gudelj, Ne. Maksimović – Đuričić, Tadić – Mitrović.