ZVEZDA PUNI KASU: Stranci na PRODAJI, šta će REĆI navijači?!

Željeni prihod koji se u protekle dve godine obezbeđivan plasmanima u Ligu šampiona, ove sezone će izostati. Mora se preči na “Plan B“, u najgorem slučaju i na “Plan C“.
Crvena zvezda nije u sredu uspela da nastavi svoj pohod ka trećem uzastopnom plasmanu u Ligu šampiona.

Umesto srpskog šampiona, na megdan Olimpijakosu u posldnjoj rundi kvalifikacija za LŠ izaći će kiparska Omonija, a Zvezdi kao uteha sledi prilika da se kroz meč protiv Celja ili Ararata domogne bar Lige Evrope.

Ali, i ako u tome uspe, jasno je da će prihod biti znatno manji ove sezone u odnosu na prethodne dve.

Zbog toga se uskoro mogu očekivati novi odlasci sa “Marakane“, pre svih odlazak Matea Garsije, koji se, izgleda, nećka oko na prvi pogled gotovog transfera u Aris, od čega bi Zvezda trebalo da inkasira 1.3 miliona evra plus 30 posto od sledećeg Garsijinog transfera.

Međutim, to nije dovoljno, potrebne su još neke milionske prodaje za mirnu zimu na “Marakani“, a “Kurir“ otkriva da je sada akcenat stavljen na transfere krilnog napadača El Fardua Bena i štopera Miloša Degeneka.

Za Bena je bilo interesovanja iz Turske, ali ono nije konkretno, a slilna je situacija i sa Degenekom za koga se najpre zainteresovao Spartak iz Moskve, pa odustao.

Zbog toga je pogled sa “Marakane“ usmeren ka arapskim zemljama, odakle se očekuju najprimamljivije ponude za ovu dvojicu igrača. Do kraja ovog meseca će klubovi iz Saudijske Arabije, Emirata, Katara, ali i Kine, Južne Koreje i Japana, intenzivno raditi na jačanju svojih ekipa, što u Zvezdi žele maksimalno da iskoriste.

Hoće li u tome uspeti, teško je u ovom trenutku reći…