NAJVEĆE ZVEZDINO POJAČANJE: Kanga je OKO njega MNOGO pomogao!

Prosto neverovatno deluje njegova transformacija i to što konstantno pruža dobre partije, nebitno da li je rival u Superligi ili je u pitanju evropsko takmičenje.

Mirko Ivanić je „ružnog pačeta“ postao princ.

Od igrača kome apsolutno ništa nije polazilo za nogom, sada je glavni pokretač ekipe sa Marakane i najbolji fudbaler od početka sezone.

Momak mirne naravi kako mu glasi i ime, na svom kontu ima 13 utakmica od starta sezone, na kojima je uspeo da upiše učinak od – devet golova i četiri asistencije.

Da, dobro ste pročitali. Ivanić je konačno zaigrao onaj fudbal zbog kog je i doveden pre više od godinu i po dana i počeo da se isplaćuje srpskom šampionu.

Gledajući kroz prizmu statistike, Mirko Ivanić je na svakom odigranom meču u proseku imao po pogodak ili dodavanje za isti, što je za svaku pohvalu.

A, pazite sada ovaj podatak: Ivanić je od dolaska do jula ove godine na 48 utakmica, postigao svega 3 gola i sakupio 6 asistencija.

Prosto neverovatno deluje njegova transformacija i to što konstantno pruža dobre partije, nebitno da li je rival u Superligi ili je u pitanju evropsko takmičenje.

Neki bi možda rekli da je „caka“ u promeni broja. Kako je navodno izjavio, njegova velika želja je bila da vrati broj „4“ koji ga je i prodao u inostranstvo kada je igrao najlepši fudbal. Dolaskom Kange, to mu je i omogućeno, pošto je ekscentrični Gabonac postavio ultimatum da mu se dodeli njegov stari broj „8“.

Na kraju krajeva, ako gledamo kroz „sujeverje“ onda je i sam Kanga na neki način doprineo sjajnoj formi Mirka Ivanića, koja će prema nadanjima navijača svoj zenit dostići u Ligi Evrope, kada bude najpotrebnije.