POTVRĐENO IZ PARTIZANA: Povreda STANDARDNOG igrača MENJA sastav!

Opcija manje za stručni štab Partizana

Kako se bliži početak večitog derbija tako se sužavaju opcije stručnom štabu Partizana. Što se napada tiče, Žan Kristof Bajbek nije spreman da počne, pitanje je da li će zbog ograničenja o broju stranaca uopšte biti u protokolu, a Filip Holender je umoran posle tri utakmice u razmaku od šest dana za reprezentaciju Mađarske. U odbrani se Maki Banjak tek u petak stavio na raspolaganje Aleksandru Stanojeviću posle lakše povrede zarađene tokom pauze, a nije po volji strategu crno-belih što je ostao i bez potencijalnog aduta u veznom redu, pošto je iz stroja ispao Aleksandar Ščekić.

Stasiti Beranac se povređen vratio iz Crne Gore, gde je bio deo državnog tima na susretima sa Litvanijom, Azerbejdžanom i Luksemburgom. Šćekiću je stradao skočni zglob desne noge, otok je takav da neće biti u kombinaciji za susret sa Crvenom zvezdom. Lekarski tim kluba iz Humske mogao je samo da konstatuje kako je bivšem internacionalcu u Turskoj potrebno mirovanje od nekoliko dana, što automatski znači da ga neće biti među igračima koji konkurišu za duel desetog prvenstvenog kola.

Od dolaska Aleksandra Stanojevića na klupu, Šćekiću je smanjena minutaža, jedinu celu utakmicu odigrao je u prošloj rundi na gostovanju Metalcu, ulazio je protiv Rada, OFK Bačke, Sfintula i Šarlroe, što ukazuje da ne bi bio prva opcija protiv Crvene zvezde, ali… Svaki put kad bi se namerio na večitog rivala Šćekić bi imao značajnu ulogu u razgradnji protivničkih akcija i kao takav bi značio struci, bar u nekom trenutku.

Ovako, trener crno-belih će morati da se osloni na Sašu Zdjelara i(li) Bibarsa Natha, s obzirom na nagoveštaje da će uloga Miloša Jojića biti drugačija od očekivane.