ŽREB ZA LE: Zvezdin VELIKI iskorak ka BOLJEM žrebu!

Crveno-beli u situaciji da dobiju više nego povoljnu grupu u Ligi Evrope

Plasman u Ligu Evrope je obezbeđen, a Crvena zvezda će po prvi put na žrebu za ovo takmičenja biti u drugom šeširu. Za to su zaslužni večerašnji rezultati u plej-ofu drugog po kvalitetu klupskog takmičenja, a pre svih eliminacija APOEL-a u Liberecu (0:1) posle čega je sve bilo rešeno kada je u pitanju pozicija srpskog šampiona na sutrašnjem žrebu u Nionu (13.00).

Crveno-beli su tako došli u situaciji da dobiju više nego povoljnu grupu u Ligi Evrope, ali i da izbegnu protivnike kao što su PSV Ajndhoven, Volfzburg, Slavija ili Galatasaraj.

Crvena zvezda je do drugog šešira stigla zbog rezultata drugih mečeva, ali pre svega zbog drastično poboljšanog koeficijenta (22.750) zahvaljujući odličnom nizu dobrih rezultata na evrosceni proteklih godina. Srpski šampion je tako ove sezone došao u situaciju da ima bolji koeficijent od ozbiljnih timova kao što su Lester, Sosijedad, Milan i Fajenord, a zahvaljujući plasmanu u grupnu fazu biće u prilici da dodatno popravi svoj status u kvalifikacijama narednog leta.

Od timova iz drugog šešira ispala je i Viktorija Plzenj, koja je eliminisana u Izraelu od Hapoel Ber Ševe, zbog čega su se crveno-beli dodatno popeli još jednu stepenicu više. Svaki dodatni stepenik donosi bolje premije, pa će se Beograđani nadati da će još neki od favorita večeras završiti takmičenje u plej-ofu.