ZVEZDA MENJA TIM ZA LE: Poznato je ko VEĆ u toku vikenda IDE, a ko DOLAZI do ponedeljka!

Prelazni rok se završava 5. oktobra.

Četvrtu godinu zaredom Crvena zvezda će igrati u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Posle plasmana u Ligu Evrope vrlo je moguće da će doći i do promena u timu crveno-belih. Na izlaznim vratima kluba iz Ljutice Bogdana nalaze se heroji prvog plasmana u Ligu šampiona, El Fardu Ben i Miloš Degenek, koji bi trebalo da realizuju transfere u Al Ahli i Gent. Kofere je spakovao i davno otpisani Mateo Garsija, ali još uvek nije potpisao za Aris.

Crvena zvezda bi ovih dana tako mogla da ima “duplu transakciju” sa klubom iz Soluna, jer bi u slučaju odlaska Degeneka, na “Marakanu” mogao da stigne Lindzi Rouz. Reprezentativni štoper Mauricijusa je želja Dejana Stankovića i ukoliko Degenek ode, Rouz bi bio rešenje za upražnjeno mesto u defanzivi.

Zvezdi je potreban i proveren fudbaler u veznom redu, a konkurenciju u manevru bi trebalo da pojača Marko Vejnović. Iskusni srpski fudbaler (30) sa pasošem Holandije je slobosan igrač i svojim iskustvom bi pomogao u takmičenju kvaliteta Lige Evrope.

Vejinović je tokom karijere igrao za poljsku Arku, AZAlkmar, Vitese, Fejenord i Herakles. Osvajao je Ere diviziju sa AZ Alkmarom i Fejenordom, a tokom karijere je postigao 43 gola. Očekuje se da se ovaj transfer uskoro i realizuje.

Naposletku, u slučaju odlaska u smiraj prelaznog roka i Milana Rodića, Zvezda će morati da pronađe rešenje i za poziciju levog beka. Ranije se kao potencijalni naslednik povremenog reprezentativca Srbije spominjao Francuz Pjer-Ive Poloma iz Genčlerbirligija.