Derbi kola završen pobedom domaćina!

U 5. kolu okružne lige Bor ekipa Branika je na svom terenu ugostila ekipu Brestovca. U dosadašnjem toku sezone domaćin u ovom susretu je osvojio 10 od maksimalnih 12 bodova, dok je gost na ovaj susret došao sa zalihom od 9 bodova.

Utakmica je počela klasičnim odmeravanjem snaga, domaća ekipa je posle kraćeg vremena preuzela inicijativu i imala više loptu u nogama.

Prva četvrtina meča je protekla u prilikama ispred gola koji je u ovom meču za goste branio Bugarinović.

U 25. minutu akciju domaćih igrača prekidaju gosti na grub način, u 16 metara oboren je odlični Jakovljević što je dovelo do toga da glavni sudija na ovom meču pokaže na belu tačku. Precizan sa „kreča“ bio je Magosi Atila i tim golom je doveo svoj tim u vođstvo.

Gosti su se posle primljenog gola većim delim i dalje branili, imali su nekoliko šansi da ugroze odličnog golmana domaćih Borisa Miloševića koji je odbranio nekoliko jakih šuteva Brestovljana.

Drugo poluvreme može se reći po svemu viđenim da je bilo u znaku Branika. Nizale su se prilike ispred gola gostiju ali je realizacija bila problem domaćim igračima.

Brestovljani su svoju šansu čekali iz kontri i polukontri ali takođe bez konkretnog učinka u kaznenom prostoru domaćina.

U 82. minutu odlični sudija Ćirić na ovom meču je dosudio slobodan udarac za domaćina, gostujući igrač je faulom zaustavio brzonogogo Kraguljca. Majstorskim udarcem preko živog zida Cobi Bogdanović matira golmana Brestovca i duplira prednost svoje ekipe u 82. minutu.

Do kraja meča većim delom se igralo na sredini terena, obe ekipe su pokušavale da dubinskim loptama stignu do gola protivnika ali bez uspeha.

Igrač utakmice po svemu viđenom na dašanjem meču je Cobi Bogdanović (FK Branik-Stubik).

SASTAVI EKIPA:

Branik: 1-Milošević; 2-Lazić; 5-Pismigić; 6-Stefanović; 7-Kraguljac;
9-Bogdanović; 10-Davidović; 11-Magoši; 21-Kocić; 22-Jakovljević; 23-Lazić.

Brestovac: 1-Bugarinović; 3-Veličković; 4-Popović; 5-Olarić; 7-Kalinić;
8-Dragomirović; 9-Genov; 10-Štirbanović; 11-Golubović; 15-Dragojić; 16-Božić.

U sledećem kolu ekipa Branika gostuje ekipi Ključa, dok Brestovac opet gostuje, njihov sledeći protivnik je ekipa Zlota.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.