Orlovi „loše“ odleteli iz Kušiljeva, domaćin uspeo da prekine Orlov pobednički let!

U 5. kolu zone Zapad odigran je veliki derbi između ekipa Kušiljevo i Orlova u SC Mirče Veličković-Carić. Gosti su na ovaj susret došli kao lider na tabeli sa maksimalnih 12 bodova, dok je domaćin osvojio 9 u dosadašnjem toku prvenstva.

Meč je počeo klasičnim odmeravanjem snaga kao što to obično biva i u derbi mečevima. Obe ekipe nisu htele da srljaju sa napadima, fokusirani, disciplinovani pravi derbi susret.

Prvi su Kušiljevljani „dodali gas“, u 23. minutu posle odličnog udaraca Ilića iz slobodnog udarca donosi prednost svojoj ekipi i veliku radost domaćim navijačima koji su došli da podrže svoj tim u derbi meču zone Zapad.

Posle primljenog gola nastavila se igra na sredini terena, veliki broj duela je posledica velike borbe igrača obe ekipe, trčalo se i preko svojih mogućnosti, svaka lopta je bila „važna“ i nije bilo praznog hoda kod igrača obe ekipe.

Prvo poluvreme je na kraju završeno rezultatom 1:0 u korist domaće ekipe, stiče se utisak da je domaćin u prvom delu bio bolji baš za taj jedan gol.

Glavni sudija na ovom meču Manojlović Miloš podelio je 4 žuta kartona, po dva igračima obe ekipe posle opravdano dosuđenih faulova zbog bezobzirnih startova.

U drugom poluvremenu Orlovi kreću sa ofanzivnijom igrom od samog starta što im se na kraju i isplatilo. Igrači Kušiljeva su u većem delu drugog poluvremena čekali svoju priliku iz polu-kontri i kontri, gosti su imali loptu u nogama i pokušavali da iz poseda stignu do izjednačujućeg gola.

U 60. minutu gosti iz Jasenova preko Aćimović Andreja stižu do izjednačenja.

Do kraja meča oba trenera su sa po 2 izmene probali da promene tok utakmice. Odlični sudija Manojlović je do kraja ovog derbija pokazao još 2 žuta kartona domaćim igračima zbog grube igre.

Na kraju derbi se završio rezulatom 1:1, moglo bi se reći da je taktičko nadmudrivanje trenera Stevića i Manojlovića na kraju završeno najrealnijim rezultatom, odnosno podelom bodova.

Startne postave:

Kušiljevo: 1-Jug; 2-Novičić; 3-Đurđević; 4-Ilić; 5-Kostić; 6-Gojković Ste; 7-Gojković Sta;
8-Božić; 9-Aritonović; 10-Nikolić; 11-Anđelković;

Orlovi: 1-Petrović; 2-Džolić; 3-Marčetić; 5-Aćimović; 6-Đurić; 7-Branković; 8-Bogdanović;
9-Manojlović; 10-Petrović; 11-Milić; 19-Pavlović;

Posle ovog meča Orlovi su i dalje zadržali prvo mesto na tabeli (Ekipa Borca ima meč manje), dok je Kušiljevo usled ostalih rezultata konkurenata takođe zadržalo svoju poziciju na tabeli (3. mesto na tabeli).

U 6. kolu Orlovi dočekuju na svom terenu Moravu, dok ekipa Kušiljeva gostuje Juhoru.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.