Derbi meč visokog inteziteta, falili samo golovi za potpuno ugođaj!

U 5. kolu Zlatiborske okružne lige – grupa 1 ekipa Jezevice je na svom terenu dočekala Omladinac, što bi se reko po navijačkim krugovima „derbi okruga“. Domaćin ovog susreta je u prvih 4 utakmica nove sezone uspeo da osvoji maksimalnih 12 bodova, dok je gostujuća ekipa došla takođe sa maksimalnim učnikom na ovaj meč, odnosno sa 9 bodova (meč manje u odnosu na domaćina).

Od samog starta meča potvrdile su se tvrdnje poznavalaca fudbala da će ovo biti pravi derbi meč, obe ekipe su se dobro spremile i posle uvodnih kola došle do ovog meča sa odličnom formom. Od prvog sudijskog zvižduka vođena je velika bitka na sredini terena, obe ekipe su pokušavale da iz poseda stignu do gola protivnika.

U prvom delu meča domaća ekipa je možda za nijansu imala više loptu u nogama, pokušavali su domaćini da slome otpor gostiju i iskoriste prednost domaćeg terena ali bez nekih izglednih prilika za postizanje gola.

Glavni sudija meča Kasumović Enes je opravdano podelio 3 žuta kartona u prvom delu, jedan je upisan u rubrici domaće ekipe dok su dva igrača gostiju „požutela“.

Prvo poluvreme je završeno rezulatom 0:0, obe ekipe su posle uvodnog odmeravanja snaga i pokušaja da preko poseda stignu do gola do kraja prvog poluvremena ostale bez pogodaka.

Drugi deo igre nije bio ništa drugačiji od prvog poluvremena, obe ekipe su više bile fokusirane da ne naprave grešku koja bi dovela do prilike za protivnika.

U 65. minutu gostujuća ekipa ostaje sa igračem manje na terenu, posle drugog žutog kartona igraču Jovanoviću posle drugog bezobzirnog starta na ovom meču.

Domaća ekipa brojčano nadmoćnija u poslednjih pola sata meča preuzima inicijativu, stvara šanse ali bez konačne realizacije, gosti su posle isključena svog saigrača pokušavali iz polu-kontri i kontri da ugroze gol koji je u ovom susretu branio Nestorović Darko ali takođe bez konkretne relizacije ispred gola.

Domaća ekipa je i usled inicijative i šansi na kraju morala da se zadovolji samo jednim bodom, može se reći da je ovaj bod gostima „slađi“ zato što su bili pod velikim pritiskom usled isključenja jednog igrača.

STARTNE POSTAVE:

Ježevica: 1-Ježevica; 2-Mitrašinović; 3-Đorđević; 7-Šunjevarić; 9-Šmakić; 10-Pešić; 13-Jovanović;
15-Borović; 18-Filipović; 21-Gavrilović; 22-Krejović;

Omladinac: 12-Ivanović; 2-Jovanović; 3-Milović; 4-Krečković; 5-Marić; 6-Janjić; 7-Stevanović; 8-Kovačević; 10-Ristović; 17-Ilić; 18-Rakić;

U sledećem kolu ekipa Omladinca na svom terenu dočekuje ekipu Avijatičar Vranjani, dok Ježevica gostuje ekipi Plavi Tok.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.