Derbi opravdao očekivanja, domaćinu smirenost pred golom gostiju donela pobedu!

U 5. kolu Prve Beogradske lige – grupa B ekipa Radničkog (Rudovci) je na svom terenu dočekala Budućnost (Dudovica). U dosadašnjem delu prvenstva Radnički je osvojio maksimalnih 12 bodova, dok je ekipa Budućnosto ostvarila polovičan učinak i ima 6 bodova.

Utakmica je počela blagom inicijativom gostujuće ekipe, već u 3. minutu Nerić šutira pored gola. Igrao se 7. minut kada je posle odličnog prodora Lalović uposlio Jovanovića na 10m od gola ali se on „obrukao“ šutom preko gola.

U 15. minutu videli smo najbolju priliku za goste, posle kornera Lukić ostaje sam i šutira na gol ali golman domaćih Polomačić odlično invetrvencijom čuva svoj gol.

U 22. minutu prekid iskosa sa leve strane, golman gostiju se javlja da hvata loptu ali je usled neopreznosti ispušta, na nju natrčava štoper Tesić i smešta je u gol za 1:0.

Igrao se 35. minut kada je štoper domaćih Perišić otklonio opasnost ispred svog gola i volejem poslao dugu loptu na špica Milovanovića koji u duelu sa Askovićem izlati kao pobednik, šutira u desni ugao gola i duplira prednost svoje ekipe na 2:0. To je bio i konačan rezultat prvog dela igre.

U drugom poluvremenu gost ponovo prezuima posed lopte, dok domaćin vreba iz polu-kontri i kontri. Jednu takvu priliku uspeli su da iskoriste u 61. minutu kada Milovanović koristi centaršut Pavlovića i postiže treći gol na svoju ekipu na ovom meču.

Do kraja utakmice gost je sve vreme napadao i propustio još par izglednih prilika, ipak u 87. minutu počasni pogodak za goste postigao je Lukić.

STARTNE POSTAVE:

Radnički: 1-Polomčić; 2-Perišić; 3-Bogdanović; 4-Tešić; 5-Perišić; 6-Pavlović; 7-Nikolić; 8-Pavlović; 9-Milovanović; 10-Nikolić; 11-Filipović;

OFK Budućnost: 1-Simić; 2-Lalović; 3-Fogl; 4-Radosavljević; 5-Ašković; 6-Pavić; 7-Nerić; 8-Fogl; 9-Mićić; 10-Jovanović; 11-Lukić;

Kada se sve sabere derbi je opravdao očekivanja, domaćin je više želeo pobedu, igrači su ostavili srce na terenu i maksimalno su iskoristili prilike koje su imali. Ovaj meč snimala je televizija SOS kanala i gospodin Lokner, i ona će se naći ove nedelje na Lokijevoj Bubamari.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.