Derbi vredan pažnje! Braniku kapa dole za zalaganje na meču!

U 4. kolu okružne lige Bora sastale su se ekipe Zlota i Branika. Domaćin je ovaj susret dočekao sa 7 osvojenih bodova kao i gost, ekipa domaćina je odigrala nerešeno u 3. kolu u gostima kod ekipe Miloševo, dok je ekipa Branika u 1. kolu odigrala sa ekipom Urovice meč koji je završen rezultatom 1:1.

Meč je počeo dosta otvoreno, sa dosta prilika na obe strane terena. Gostujući napadači su se bolje snašli u završnici napada, prvo je Magoši Atila u 7. minutu uspeo da savlada golmana domaćih i dovede svoj tim u vođstvo.

Već u 11. minutu gosti dolaze do drugog gola na utakmici, strelac drugog gola na meču bio je Davidovac Bora.

U 19. minutu domaća ekipa postiže pogodak i time prepolovljuje prednost gostiju, gol za Zlot postigao je Marković Miloš.

U 23. minutu gosti ostaju sa 10 igrača u polju, drugi žuti karton i isključenje zaradio je Lazić Uroš, posle ovog isključenja domaća ekipa je blago preuzela incijativu i stvorila veliki broj šansi pred golom gostiju. Igrači Branika su pokušavali na sve načine da pokriju izostanak Lazića sa terena, poslednje atome snage su ostavljali na terenu, trčalo se za svaku loptu što se u jednoj situaciji i isplatilo. Igrao se 43. minut meča kada su gosti preko Kraguljac Milana uspeli da i pored toga što imaju igrača manje postignu još jedan gol i postave konačan rezultat u prvom delu igre koji je glasio 3:1 u korist Branika.

Početkom drugog poluvremena domaći trener je izmenana pokušao da unese živost u ekipu, znao je da su nadmoćniji u polju za jednog igrača i da to mogu da iskoriste da ublaže pa čak i preokrenu rezultat na meču.

Ekipa Zlota je pritiskala protivnika konstantno, golman gostiju Milošević je odbranio nekoliko dobrih šansi, treba napomenuti da je pored odbranjenih šuteva iz igre golman Milošević odbranio i kazneni udarac najboljem igraču Zlota.

Domaća ekipa je golom Janošević Miroslava u 64. minutu uspela da unese neizvesnost u samu završnicu meča. Bilo je mnogo šansi za postizanje gola, domaća ekipa nije iskoristila nekoliko izglednih prilika što je došlo na naplatu u 88. minutu kada Davidović svojim drugim golom na meču stavlja tačku na ovaj meč i postavlja konačan rezultat od 4:2 u korist Branika.

Ogromna 3 boda za ekipu Branika doprinela su da se učsvrste na prvom mestu Okružne lige Bor.

Sudija Anđelković je sa svojim kolegama odlično odsudio ovaj meč na vrućem terenu gde je pritisak publike veliki tokom čitavog meča.

Startne postave:

Zlot: 1-Paunović; 2-Pastronjević; 3-Vasić; 4-Grozić; 5-Gramić; 6-Radhu; 7-Igić; 8-Marković; 9-Živanović; 10-Krstić; 11-Dimitrijević;

Branik: 1-Milošević; 2-Lazić; 5-Pismigić; 6-Stefanović; 7-Kraguljac; 9-Bogdanović;
10-Davidović; 11-Magoši; 21-Kocić; 22-Lazić; 82-Lazić;

Zahvaljujemo se Mirslavu Ničiću na saradnji!

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.