Vrbas sačuvao bodove, Budućnost je mogla mnogo bolje!

U 5. kolu PFL Subotica ekipa Vrabasa dočekala je na svom terenu ekipu Budućnosti (Savino selo). Domaća ekipa je ovaj meč dočekala sa 7 osvojenih bodova, dok su gosti u prva 4 kola uspeli da sakupe samo 3.

Prvi minuti susreta protekli su u nešto boljoj igri domaćina, međutim bez konkretnog učinka i opasnosti po gol gostiju.

Celo prvo poluvreme proteklo je u odmeravanju snaga između ove dve ekipe, bez nekih konkretnih šansi za postizanje pogotka.

Glavni sudija na ovom susretu Lukić Novak je u 30. minutu zbog nesportskog ponačanja pokazao žuti karton igraču gostiju sa brojem 11 Pavlović Dušanu i to je bio jedini konkretan događaj u prvom poluvremenu.

Posle samo 2 minuta igre u drugom poluvremenu domaćin je dobio odličnu priliku da postigne prvi gol na meču i povede iz kaznenog udarca, precizan sa bele tačke bio je Bičkeji Marko i time je doveo svoj tim u vođstvo.

Gosti su posle primljenog gola krenuli da igraju otvorenije, hteli su da probaju da postignu gol i time dodatnu unesu neizvesnost pred sam kraj meča.

Domaća ekipa je uspela da se odbrani od naleta gostujućih napadača i 58. minutu preko Đorović Marka duplira svoju prednost na ovom meču.

U 71. minutu odlični sudija Lukić posle bezobzirnog starta kažnjava odbrambenog igrača domaćih Makaji Filipa žutim kartonom i pošto je start bio unutar 16m gosti su dobili priliku da prepolove prednost domaćina.

Precizan sa „kreča“ bio je Jokić Mateja. Do kraja meča obe ekipe su imale svoje šanse za postizanje gola ali nije bilo promene rezultata na meču.

U sledećem kolu ekipaa Vrbasa gostuje ekipi Sloge (Ostojićevo), dok ekipa Budućnosti nastavlja borbu za bodove na svom terenu protiv ekipe Obilića (Novi Knjaževac).

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.