Odličan „komšijski“ derbi završen podelom bodova!

U 7. kolu Srpske lige istok ekipa OFK Brzi Brod je na svom terenu ugostila Radnički iz Pirota. U dosadašnjem delu sezone domaćin ovog susreta je od maksimalnih 18 osvojio 11 bodova, dok su gosti na ovaj susret došli sa zalihom od 10 bodova.

Meč je počeo otvoreno od strane obe ekipe, sa puno trčanja na jednoj i drugoj strani što je dovelo do ranog gola.

U 8. minutu posle nespretne reakcije domaće ekipe gosti dolaze do vodstva, strelac za Radnički bio je Radivojević Mitar.

Rani gol na ovom meču nije promenio mnogo igru na terenu, i dalje se igralo ofanzivno sa puno napada, što bi se reko igrači obe ekipe se nisu „štedeli“ od samog starta meča.

U 23. minutu posle ubačene lopte i reakcije golmana domaćih lopta stiže do strelca prvog gola na ovom meču koji uspeva da je pošalje u mrežu i duplira prednost svoje ekipe.

Igrao se 28. minut domaća ekipa je preko Anđelkovića uspela da prepolovi prednost gostiju i to je rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

Trener domaće ekipe Krstić Dejan u pauzi između dva poluvremena je svojim momcima ukazao na greške koje su pravili i postavio je dosta ofanzivniju taktiku za drugo poluvreme, što se videlo od samog drugog dela igre.

Ekipa Radničkog je svesno prepustila posed lopte domaćinu i pokušavala je da iz kontri i polu-kontri stvori priliku da poveća svoju prednost. Iz jedne takve šanse gosti su mogli da kazne ofanzivnu igru domaćina ali je odlični Ilić sjajnom intervencijom sačuvao gol Brzog Broda.

Sve do pred kraj meča nije bilo promene rezultata, igrao se 86. minut kada je posle centaršuta najbolji u skoku bio rezervni igrač domaćeg sastava Stamenković Marko koji je odličnim trzajem glavom doneo izjednačenje svom timu i postavio konačan rezutlat meča na 2:2.

Na kraju može se reći realan rezultat ovog meča, obe ekipe odigrale su pravi prvenstveni meč, sa dosta trčanja i prilika, meč je završen sa čak 11 žutih kartona što dodatno potvrđuje kakav je intenzitet meča bio.

U sledećem kolu ekipa Radničkog na svom terenu dočekuje Vlasinu, dok Brzi Brod ide na noge ekipi Hajduk Veljka.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.