Derbi sredine tabele opravdao očekivanja, na kraju podela bodova!

U 6. kolu druge Južnobanatske lige – grupa Istok ekipa Borca (Veliko Središte) je na svom terenu ugostila ekipu Karaš (Jasenovo). U dosadašnjem delu sezone domaćin ovog susreta je uspeo da osvoji 5 od maksimalnih 15 bodova, dok je gost u nešto boljoj situaciji, Karaš je uspeo da sakupi 9 bodova, sa čak 3 vezana trijmufa.

Od samog starta meča igrači obe ekipe igraju dosta otvoreno, prvu pravu priliku na meču imali su gosti u 10. minutu iz koje Mitrović Miloš dovodi svoj tim u vodstvo i menja rezultat na semaforu na 1:0 u korist gostujuće ekipe.

Domaći sastav posle primljenog gola nije klonuo duhom, nastavili su igrači trenera Jovičića sa svojom igrom i uspevali su da stvore šanse ispred gola gostiju. Jednu takvu uspeo je da realizuje Stanojlović Aleksandar i svojim golom je doneo izjednačenje svojoj ekipi, igrao se 27. minut utakmice.

Do kraja poluvremena nije bilo promene rezutlata, pa se na pauzu otišlo sa 1:1.

Drugo poluvreme se nastavilo na sličan način kao i prvo, obe ekipe su ofanzivnom igrom stalno stvarale prilike da ugroze gol protivnika ali bez realizacije. Na prvi gol u drugom delu čekalo se sve do 78. minuta kada Nika Jugoslav svojim golom donosi potpuno preokret na meču i domaćin prelazi u vodstvo.

Kada su svi mislili da će domaćin uspeti da sačuva sva tri boda u Velikom Središtu pred sam kraj meča u 94. minutu rezevista gostiju koji je ušao sa klupe uspeo je da golom donese jedan bod svojoj ekipi.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka situacija koja je vredna pomena jeste i crveni karton domaćem igraču zbog prigovora.

Na kraju može se reći da je ovaj meč opravdao epitet derbija kola, ponašanje igrača oba tima bilo je fer i korektno, rezultat na kraju povoljan po oba sastava imajući u vidu da su obe ekipe imale dosta prilika za postizanje još nekog gola.

U sledećem kolu ekipa Borca ide na noge ekipi Poleta iz Izbišta, dok ekipa Karaš na svom terenu dočekuje Vitorul.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.