Opštinska liga Aleksinac: Kormanci i Krušijani sigurni, Vitoševčani iznenadili Gornjoljubešane!

Drugo kolo opštinske lige Aleksinac donelo nam je zanimljive utakmice ujednačenih rivala. Nakon odigranih utakmica samo dve ekipe imaju stopostotan učinak, što govori da je liga ujednačena i da svako svakog može da pobedi.

Kolo su u subotu otvorile ekipe koje su u početnim utakmicama primile najviše pogodaka. U Mozgovu je nakon izjednačene igre slavila ekipa Tempa protiv mlađanih Gornjopeščanaca.

Nedeljno prepodne donelo nam je tri derbi meča. U Kormanu je bivši okružni ligaš očitao lekciju indisponiranim gostima iz Bobovišta te upisao drugu uzastopnu pobedu.

U Gredetinu, gde inače igra Napredak 2012 iz Krušja dočekao je nezgodne goste iz Bradarca. Videli smo dobru predstavu dva raspoložena takmaca.

Poveli su domaći lepim pogotkom najvećeg pojačanja letnjeg prelaznog roka Mihajla Cvetkovića nakon pola časa igre. Radost nije dugo trajala, jer su gosti preko najboljeg strelca prošlogodišnjeg prvenstva Stefana Miletića četiri minuta kasnije poravnali rezultat. Miletić je napravio pravi dar mar u šesnaestercu domaćina, nanizao nekoliko odbrambenih igrača i savladao nemoćnog Stevanovića.

Drugi deo kreće inicijativom gostiju, stvaraju nekoliko povoljnih prilika ali rezultat se nije menjao do 75. minuta. Jedan centaršut sa desne strane koristi još jedan povratnik u redove domaćina Aleksandar Petrović i sa ivice šesnaesterca glavom vara istrčalog Nešića za novo vođstvo. Drugi pogodak je slomio borbene goste, počeli su da greše u polju što koristi Mihajlo Cvetković da ih dotuče sa nova dva pogotka. Na kraju potpuno zaslužena pobeda igrača Napretka 2012.

Treća utakmica prepodnevnog programa donela nam je iznenađenje kola.

Podmlađena ekipa Poleta iz Vitoševca nakon preokreta slavila je u Gornjem Ljubešu protiv domaće Crvene Zvezde, koja se u letnjem prelaznom roku pojačala nekolicinom igrača koji su do ove sezone igrali okružnu ligu.

U popodnevnom terminu prvu trojku ove sezone upisali su igrače Ofk Sloge iz Dobrujevca koji su sigurnom igrom savladali simpatične goste iz Rutevca.

U drugoj utakmici Rudari su izrudarili vredne bodove na teškom gostovanju u Trnjanu. Poveli su u uvodnim minutima utakmice preko visokog Bobana Aranđelovića.

Do kraja poluvremena igralo se borbeno, čvrsto, sa dosta faulova i prekida. Pitanje pobednika rešeno je u 50. i 56. minutu kada su prvo Petar Đorđević a onda i Aleksandar Durmišević postigli pogotke. Do kraja jedino što uspeli igrači Borca to je da u finišu preko Veljka Stankovića, dvostrukog strelca ublaže poraz.

Fudbalski savez opštine Aleksinac nastavio je da pomaže svoje klubove. I ove nedelje tri kluba su dobili po dve lopte na poklon. To su Napredak 2012, Škriljac i Rudar 2016. Praksa će se nastaviti i u narednim kolima prvenstva.

Kompletni rezultati 2.kola OFL Aleksinac
Tempo – Ratar 3:1
Napredak 2012 – Škriljac 4:1
Crvena Zvezda – Polet 1:2
Sloga – Jedinstvo 3:0
Borac – Rudar 2016 2:3
OFK Sloga – Rutevac 4:1

M. Milojević

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.