Derbi zone jug opravdao očekivanja, čak 6 golova rezultiralo na kraju podelom bodova!

U 5. kolu zone jug odigran je derbi kola Jedinstvo (Gornje Stopanje) je na svom terenu dočekalo Jablanicu (Medveđa). U dosadašnjem delu prvenstva domaćin ovog susreta je osvojio maksimalnih 12 bodova, dok su gosti id Medveđe došli na ovaj susret sa osvojenih 10 bodova u prva 4 meča.

Utakmica prava takmičarska, od samog starta obe ekipe su pokušavale da uspostave svoju igru i da posedom dođu do gola rivala.

Prvi u toj nameri uspeli su gosti, igrao se 9. minut meča kada je Rajčević Stefan svojim golom doveo Jablanicu i vođstvo i time pokazao svima prisutnim da je Jablanica došla na ovaj derbi da se nadmeće sa liderom na tabeli.

I posle primljenog gola obe ekipe su nastavile sa istom igrom kao i od početka meča, bilo je šansi ispred gola obe ekipe.

Prvi tim koji je uspeo da realizuje odličnu akciju bio je tim iz Gornjeg Stopanja, bilo je to u 27. minutu kada je Stefanović Stefan uspeo da savlada golmana gostiju Mitić Miloša i svojim golom donosi izjednačenje na ovom meču.

I posle drugog početnog udarca lopte sa centra mreže nisu mirovale. Prvo su gosti opet došli u vođstvo u 36. minutu strelac je bio Pavelić Miljan, rezultat na semaforu bio je 2:1 u korist domaće ekipe.

Samo šest minuta kasnije domaćin opet uspeva da izjednači rezultat na ovom meču, strelac za jedinstvo bio je Blagojević Dalibor u 42. minutu.

Kada smo mnogi na stadionu mislili da je to rezultat sa kojim će se otići na zasluženi odmor na scenu stupa napadač gostiju Dojčinović, koji svojim golom pred sam kraj nadoknade prvog dela vraća vođstvo svojoj ekipi i postavlja konačan rezultat prvog dela meča na 3:2 u korist Jablanice.

Drugi deo meča nastavio je u istom ritmu kao i prvi, nizale su se prilike na obe strane terena ali bez realizacije.

U 61. minutu igrač gostiju Savić Aleksandar dobija opravdano direktan crveni karton zbog grubog starta i gost u poslednjih 30 minuta meča imao je zadatak da sačuva prednost od jednog gola u odnosu na domaćina.

U 77. minutu dosuđen je kazneni udarac u korist domaćina, precizan sa „kreča“ bio je Blagojević koji je tim golom doneo izjednačenje svom timu i pored svog imena upisao još jedan gol na ovom meču.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, domaća ekipa je u poslednjim minutima meča imala dve odlične prilike da potpuno preokrene meč i osvoji sva 3 boda ali lopta u obe prilike nije završila u mreži gostiju.

Na kraju rezultat 3:3, može se reći i realan rezultat, treba pohvaliti obe ekipe koje su zalaganjem i igrom opravdale epitet derbija, viđena je prava goleada, čak 6 golova, od kojih 5 u prvom poluvremenu. Tri puta su gosti iz Jablanice vodili i sva tri puta su domaći igrači uspeli da stignu njihovu prednost!

STARTNE POSTAVE:

Jedinstvo: 1-Aleksić; 2-Novović; 3-Stojanović; 4-Stefanović; 5-Marinković; 6-Kostić; 7-Dimitrijević; 8-Trajković; 9-Blagojević; 10-Stefanović; 11-Stefanović;

Jablanica: 23-Mitić; 2-Stošić; 3-Zaimi; 4-Rajčević; 5-Jović; 6-Janković; 7-Rajčević; 8-Ivanović; 9-Savić; 11-Palević; 15-Dojčinović;

U 6. kolu ekipa Jedinstva odigraće još jedan težak meč sa ekipom Radan u gostima, dok Jablanica na svom terenu dočekuje ekipu Alkince.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.