U Aleksincu je ovog vikenda startovala opštinska liga!

Nakon odigrana dva kola opštinskog kupa, ovog vikenda startovala opštinska fudbalska liga Aleksinca utakmicama 1. kola jesenjeg dela prvenstva za sezonu 2021/2022. Liga ove sezone broji 12 ekipa. Svi su saglasni da će ove godine prvenstvo biti dosta kvalitetnije za razliku od nekoliko predhodnih. Tome u prilog ide letnji prelazni rok, u kom su se klubovi pojačali iskusnim fudbalerima zonskog i okružnog ranga.

Već u prvom kolu imali smo nekoliko interesantnih duela. U subotnjoj utakmici u Vitoševcu nakon izjednačenog prvog poluvremena domaći Polet je u nastavku dodao gas, potpuno nadigrao goste iz Gornje Peščanice i zasluženo upisao prve ovosezonske bodove.

Nedeljni prepodnevni matine doneo nam je dva derbi meča. Na Aleksinačkom Rudniku podela plena. Domaći Rudar 2016 kreće silovito što im donosi vođstvo u 8. minutu preko Aleksandra Dimitrijevića. Njegovi igrači nastavili su u istom tempu, stvorili nekoliko izglednih prilika, ali napadači nisu bili precizni. Gosti iz Gornjeg Ljubeša to kažnjavaju preko Nikole Živkovića u 31. minutu i dolaze do izjednačenja. Do kraja utakmice vredno pomena jeste prečka domaćina polovinom drugog poluvremena koju pogađa mladi Ostoja Lazić.

U drugoj utakmici sastale su se ekipe koje su bile najaktivnije na letnjoj pijaci. U Bobovištu pred oko 100 gledalaca zaslužena pobeda domaćeg Jedinstva. Erupciju oduševljenja domaće publike donosi Stefan Petrović u 11. minutu. Od tada gosti iz Krušja preuzimaju inicijativu, stvaraju nekoliko povoljnih prilika, ali Mihajlo Cvetković, Konstantin Jevremović te Vladan Milošević ne uspevaju da poravnaju rezultat.

Početkom drugog poluvremena domaća ekipa nije realizovala dosuđeni kazneni udarac, tačnije Nemanja Radivojević šutira nebu pod oblake. Gosti to nisu znali da iskoriste, prosuli su nekoliko izglednih prilika za izjednačenje, a tačku na pobedu domaćina stavlja Nemanja Ranđelović u 76. minutu.

U Rutevcu je istoimena ekipa iznenadila Borac iz Trnjana i zasluženo slavila.
U nedeljnom popodnevnom terminu odigrana je jedna utakmica. U Kormanu su gostovali fudbaleri iz Mozgova. Bivši okružni ligaš željan osvete za poraz od iste ekipe u drugom kolu kupa, lako i ubedljivo je osvojio bodove.

Gosti nisu ličili na ozbiljnog takmaca te su primili osam komada. Trostruki strelac bio je Lazar Babić, pogodak manje postigao je Aleksa Đorđević, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Aleksandar Anđelković iz kaznenog udarca, Nikola Đorđević i rezervista Marko Novaković. Počasni pogodak za goste postigao je Dušan Petrović.

Pre utakmice delegat je u ime Fudbalskog saveza opštine Aleksinac domaćoj ekipi poklonio dva fudbala. To će biti praksa i dalje kao vid pomoći opštinskim ligašima.

Jedino nije odigrana utakmica u Subotincu jer gostujuća ekipa nije imala bonus igrača.
Kompletni rezultati 1.kola OFL Aleksinac
Vitoševac : Polet (Vitoševac) – Ratar (Gornja Peščanica) 6:1 (1:1) Rutevac : Rutevac (Rutevac) – Borac (Trnjane) 2:1 (1:0) Aleksinački Rudnik : Rudar 2016 (Al.Rudnik) – Crvena Zvezda (Gornji Ljubeš) 1:1 (1:1) Bobovište : Jedinstvo (Bobovište) – Napredak 2012 (Krušje) 2:0 (1:0) Korman : Sloga (Korman) – Tempo (Mozgovo) 8:1 (4:0) Subotinac : Škriljac (Bradarac) – OFK Sloga (Dobrujevac) – utakmica nije odigrana jer gost nije imao bonus igrača

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.