Gradina svoje šanse nije iskoristila, Levač bio skoncentrisaniji pred golom gostiju i osvojio sva tri boda

U 11. kolu zone Zapad ekipa Levač je na svom terenu ugostila ekipu Gradine. Posle 10 odigranih mečeva domaćin ovog susreta se nalazi na 13. mestu na tabeli sa osvojenih 9 bodova, dok je Gradina na 15. mestu sa 4 boda.

Iako je utakmica bila veoma dinamična i borbena sa velikim brojem šansi na obe strane, domaćin se bolje snašao i bodovi ostaju u Rekovcu. Možda bi rezutat bio drugačiji da je kriterijum suđenja bio malo blaži za goste, ali greške sudija se dešavaju i fudbal se mora igrati sa tim.

Obe ekipe od starta su počele da igraju jako ofanzivno, lopta brzo prelazi sa jedne na drugu polovinu i počinju da se stvaraju šanse.

Prva šansa za goste iz Pejovca. U 6. minutu Popadić i Jovanović odigravaju dupli pas, a Jovanovićev šut sa 7-8 metara iskosa brani raspoloženi Marjanović.

U 8. minutu Jakačković sjajno prolazi po desnoj strani ulazi u šensesterac, igrač domaćina ga ruši od pozadi ali pištaljka se nije oglasila iako je bio očigledan faul po mnogim gledaocima oko terena.

U 16. minutu prvi šut domaćina. Posle skraćenog kornera Dimitrijevića najbolji u skoku na prvoj stative je Radosavljević Marko koji pogađa prečku. Isti igrač ima još 2 šanse do kraja poluvremena.

U 31. minutu izlazi sam sa golmanom, dribla ga, ali u tenutku šuta loptu mu uzima Pečerić.

U 39. minutu jedna od lepših akcija na utakmici. Popadić i Jovanović odigravaju nekoliko pasova u šesnestercu domaćina, Jovanović nesebično proigrava Perčevića na desnoj strani, kome lopta malo beži prilikom prijema što mu onemogućava da postigne pogodak. Marjanović opet brani stopostotnu šansu.

Drugo poluvreme se nastavlja u istom ritmu. U 47. minutu Radosavljević šutira sa 18 metara, ali Stanojević brani.

U 51. minutu Popadić i Vasić odigravaju dupli pas ali šut Vasića od bloka odlazi malo pored leve stative.

U 53. minutu prvi pogodak za domaćina. Prilikom jedne intervencije loptu iz ruku Stanojeviću izbija Dimitrijević Lazar kome nije bilo teško da postigne pogodak. Jako sumnjiva situacija, jer je golman gostiju imao loptu u rukama, ali pištaljka se opet nije čula.

Posle 5 minuta sudija Bogdanović daje žuti karton Popadiću zbog prigovora, a na sugestiju pomoćnog sudije daje Popadiću i drugi žuti karton zbog prigovora. I Gradina ostaje do kraja utakmice sa igračem manje. Posle toga usledilo su još 3 žuta kartona zbog prigovora.

U 61. minutu golmana Stanojević loše ispucava loptu koja dolazi do Dimitrijević Igora koji lako postiže pogotak.

U 63. minutu pogodak za raspoloženog Radosavljevića.

I u 71. minutu još jedan pogodak Dimitrijević Igora.

Svima je jasno da će pobeda biti ubedljiva. Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja. Jedna dobra prilika za domaćina koju je sjajnim uklizavanjem sprečio Nešić, i jedna stopostotna šansa za Jovanovića, ali Marjanović sjajno interveniše.

Sve u svemu utakmica jako lepa za gledanje ukoliko uzuzmemo loše suđenje. Imalo je dosta toga da se vidi. Dosta jako lepih poteza na obe strane. Možda bi rezultat bio drugačiji da je sudija Bogdanović imao malo ravnopravniji kriterijum.

U sledećem kolu Levač gostuje Slogi iz Despotovca, a Gradina je domaćin Lugomiru.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.