Opštinska liga Aleksinac: Rudari naneli prvi poraz lideru iz Kormana, Krušijani slavili na teškom gostovanju u Vitoševcu!

Nakon odigranog petog kola opštinske fudbalske lige u Aleksincu, više nema neporaženih ekipa. Da će prvenstvo biti neizvesno i kvalitetno govori podatak da je razlika između prvoplasiranog i sedmoplasiranog na tabeli samo pet bodova. Jedno mesto vodi u viši rang, kandidata je mnogo pa nas tek očekuju zanimljive utakmice.

Fudbaleri Crvene Zvezde iz Gornjeg Ljubeša nisu dozvolili iznenađenje na svom stadionu i vezali su treću pobedu u prvenstvu. Sigurnom igrom tokom celog susreta slavili su u komšijskom derbiju protiv ekipe Borca iz Trnjana.

Goste je u 6. minutu otvorio golom mlađani Mihajlo Pejković. Tačku na pobedu stavio je Dalibor Anđelinković u 65. minutu.

Krušijani su posle uvodnog poraza nanizali četvrtu pobedu i došli na deobi prvog mesta. Slavili su u jednom od derbija. Nakon izjednačenog prvog poluvremena mreže su mirovale. U 68. minutu vođstvo donosi Miloš Milanović. Gosti nastavljaju sa atacima prema golu Nemanje Živkovića i deset minuta pre kraja Aleksandar Petrović svojim četvrtim golom u sezoni duplira prednost. Neizvesnost unosi prekaljeni igrač Poleta Predrag Živković u 87. minutu kada smanjuje rezultat. Ipak do kraja nije bilo pogodaka, te su gosti mogli da predahnu i slave veliku pobedu.

Jedina ekipa koja ni posle petog kola nema osvojene bodove je ekipa Ratara iz Gornje Peščanice. S obzirom da su se aktivirali posle godinu dana pauze za očekivati je bio ovakav start u prvenstvu. Bodove sa stadiona ‘’Slatina’’ ovog puta odnela je OFK Sloga iz Dobrujevca.

Po teškom i raskvašenom terenu nije viđen kvalitetan fudbal. Gosti su pitanje pobednika rešili u prvom poluvremenu. Nakon pola časa igre kapiten gostiju Mlađan Mihajlović donosi prednost, da bi pet minuta pre kraja poluvremena povratnik iz Tešičkog Jastrepca Stefan Vukić duplirao prednost. Pitanje pobednika rešeno je u 65. minutu golom veterana Ivana Ivanovića. Počasni pogodak za domaćina postiže Aleksandar Stanković u 71. minutu.

Ekipa Jedinstva iz Bobovišta prekinula je niz od tri uzastopna poraza te se trijumfom u Rutevcu vratila na pobednički kolosek. Milan Ljubenović, Nemanja Ranđelović i Miljan Radojković bili su precizni za šesti bod u sezoni.
Očekivao se zanimljiv duel u Subotincu. Ipak igrači domaćeg Škriljca sigurnom igrom tokom cele utakmice nisu pružili ni promil šanse gostima iz Mozgova da mogu da dođu do iznenađenja. Pogotke su postigli Ivan Mladenović, Miloš Vojinović, Mladen Ristić i Aleksa Stojanovski. Ovom pobedom su se ponovo uključili za sam vrh tabele.

Nedeljno popodne zatvorili su na stadionu na Aleksinačkom Rudniku domaći Rudar i Sloga iz Kormana. Derbi je u potpunosti opravdao očekivanja malobrojne publike. Tokom celog susreta padala je kiša, koja nije omela igrače oba tima da pruže jednu kvalitetnu partiju. Prvo poluvreme proteklo je u obostrano otvorenoj igri, gde su se istakli vratari obeju ekipa. Nastavak donosi angažovaniju igru Rudara i veliku radost u 64. minutu kada Ostoja Lazić odbijenu loptu golmana gostiju sprovodi u mrežu. Prednost je duplirao kapiten Smiljan Stojanov u 79. minutu rezantnim udarcem. Gosti su uspeli da u poslednjem minutu iz kaznenog udarca ublaže poraz.

Kompletni rezultati 5.kola OFL Aleksinac
Škriljac – Tempo 4:0
Polet – Napredak 2012 1:2
Rutevac – Jedinstvo 0:3
Ratar – OFK Sloga 1:3
Crvena Zvezda – Borac 2:0
Rudar 2016 – Sloga 2:1

Naredni vikend donosi nam nove zanimljive utakmice. U Dobrujevcu OFK Sloga dočekuje Gornjoljubešane, Rudari gostuju u Bobovištu, komšijski derbi se igra u Gredetinu, dok se derbi kola igra u Kormanu gde gostuje Polet iz Vitoševca.

M. Milojević

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.