Derbi opravdao očekivanja, Jedinstvo napravilo odličnu uvertiru za derbi sezone u poslednjem kolu!

U 13. kolu zone Jug ekipa Jedinstva na svom terenu dočekala je ekipu Žitorađa, posle dvanaest odigranih mečeva domaćin ovog susreta nalazi se na 4. mestu sa 22 boda, dok Žitorađa zauzima 3. mesto sa 2 boda više od današnjeg rivala.

Od samog starta videlo se da će ovaj meč opravdati epitet derbija, obe ekipe se nalazi u samom vrhu tabele. Klasičnog odmeravanja snaga gotovo da i nije bilo, i jedna i druga ekipa su krenule otvoreno i sa velikom željom za postizanjem gola.

Prvima je to za „nogu“ pošlo igračima iz domaćeg sastava, igrao se 22. minut kada Blagojević Dalibot postiže evrogol za vođstvo od 1:0.

Do kraja poluvremena ređale su se šanse kako na jednoj tako i na drugoj strani ali mreže su mirovale.

U drugom poluvremenu ekipe su nastavile gde su stale u prvom delu igre, raspoloženi i sa puno inteziteta igrači obe ekipe su odigrali ceo meč na visokom nivou.

Opet je domaći sastav i u drugom delu došao do gola, strelac ovoga puta bio je najbolji strelac domaćeg sastava Stefanović Stefan u 56. minutu.

I posle 2 primljena gola gosti se nisu predavali, igrali su svoju prepoznatljivu igru samo ovoga puta nešto više rizičnije jer nisu imali šta da izgube na 2:0, što je rezultiralo i golom.

67. minut Kitanović Marko prepolovio je prednost domaće ekipe, rezultat je posle njegovog gola glasio 2:1. Do kraja meča rezultat se nije menjao, poslednjih 20 minuta domaći sastav je činio sve da odbrani svoj gol, dok su gosti svim silama pokušavali da dođu barem do nerešenog rezutlata ali bez nekih ozbiljnijih šansi kako na jednoj tako i na drugoj strani.

O samoj utakmici i njenom intenzitetu govori i statistika, glavni sudija meča Stojanović Milan je podelio čak 10 žutih kartona, što bi se reklo ravnoporavno po 5 u obe ekipe.

U sledećem kolu zone Jug, koje je ujedno i poslednji takmičarski vikend ekipa Jedinstva gostuje lideru na tabeli ekipi Svetlosti, dok ekipa Žitorađe na svom terenu dočekuje ekipu Alakince.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.