Gosti sa igračem manje propisno namučili domaću Moravu, na kraju domaćinu sva tri boda!

U okviru 14-og kola Moravičke okružne lige – grupa „Jug“, na terenu u Katrzi, sastali su se domaća Morava i ekipa Voćara iz Kotraže. Ovo je bio duel, do ovog kola, dve poslednjeplasirane ekipe u ligi. Vreme i teren su bili idealni za igru.

Počelo je ofanzivom domaćih i ranim isključenjem gostujućeg igrača Prtenjaka, zbog negodovanja oko odluke sudije. Domaći su napadali, ali nisu bili precizni. Na drugoj strani, sve šanse gostiju su išle preko Bujoševića koji je bio usamljen u napadu.

Nije bilo promene rezultata sve do 28-og minuta, kada Milekić Filip, koji je ušao par minuta ranije, dovodi domaće u vođstvo. Golman domaćih odlično deganžira loptu koja preleće štopera gostiju. Sve to prati i odlično koristi Milekića koji lobuje istrčalog golmana gostiju.

Do poluvremena vredi pomenuti i stativu gostiju koju pogađa Bujošević iz slobodnog udarca.

Drugo poluvreme donosi potpunu konfuziju na terenu. Gosti napadaju kao da imaju igrača više, a ne manje. Iz jedne gužve pred golom Maljkovića, najbolje se snalazi igrač gostiju, Branko Luković koji klizećim startom donosi izjednačenje. Nakon toga, gosti stvaraju još nekoliko odličnih prilika, ali rezultat ostaje nepromenjen.

Igrao se 75. minut kada, nakon gužve ispred gostujućeg gola, lopta pogađa u ruku gostujućeg igrača nakon čega sudija Jovanović pokazuje na belu tačku. Čekanović je siguran i donosi novu prednost domaćima.

Do kraja možemo izdvojiti po jednu priliku na obe strane. Za domaće, kapiten Jevđević pogađa prečku nakon volej udarca. Ostaje nedoumica da li je lopta prešla gol-liniju. Na drugoj strani, Bujošević pogađa treću stativu iz prekida, ali rezultat do kraja ostaje nepromenjen.

STARTNE POSTAVE:

Morava: 12-Maljković M; 4-Lazić; 5-Paunović; 6-Jevđević; 8-Čekanović; 11-Maljković N; 13-Milovanović; 15-Arnautović; 17-Levajac; 18-Vukadinović; 20-Ralenac.

Voćar Kotrža: 1-Sretenović; 2-Lazić; 3-Đurašević; 6-Janković; 7-Simović; 8-Miličević D; 9-Luković; 10-Bujošević; 11-Ravić; 18-Miličević T; 19-Prtenjak.

Ovom pobedom, Morava na odmor ide sa 8-og mesta i 14 osvojenih bodova dok gosti ostaju poslednji sa 8 bodova.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.