Kormanci pobedom u derbiju završavaju jesenji deo sezone na prvom mestu!

FK Napredak (Krušje) — FK Sloga (Korman) 0:1 (0:0)

U poslednjem kolu Opštinske lige Aleksunac po lepom vremenu na dobrom terenu u Gredetinu pred oko 200 gledalaca viđen je odličan fudbal dveju vodećih ekipa, meč koji je opravdao epitet derbija polusezone.

Od početka obe ekipe su krenuli ofanzivno i borbeno ali oprezno, tako da je igra uglavnom bila izjednačena. Prva šansa je viđena pred kraj poluvremena kada se stvorila šansa za domaći tim u 37. minutu ali najbolji igrač i strelac domaće ekipe nije uspeo da lobuje odličnog golmana Sloge, Nedeljkovića koji je pravovremeno istrčao i spasio svoju ekipu.

U drugom poluvremenu viđen je veći broj šansi na obe strane. Gostujuća ekipa je više napadala ali bez direktnih udaraca na gol.

U 65. minutu šansa za Slogu posle centaršuta Stojanovića lopta preleće domaće igrače i na drugoj stativi gostujući igrači Anđelković i Stevanović se nisu najbolje razumeli i lopta prolazi pored gola.

Napadi se ređaju na obe strane ali čvrsta odbrana gostujuće ekipe koja je najbolja u ligi uspešno odoleva. Mladi Stojković je odlično zaustavio njihovog najboljeg igrača tokom cele utakmice, a stameni štoperi Stevanović i Đorđević čistili su sve lopte.

U 81. minutu slobodan udarac za goste sa nekih 30ak metara loptu uzima vezni fudbaler Milan Anđelković i šutira pored živog zida po zemlji i pogađa za 0:1, lopta prolazi ispod golmana i završava u mreži. Slavlje gostujućih igrača je ogromno.

Posle tog gola igrači domaćeg kluba pokušavaju da poravnanju rezultat ali bezuspešno.

Sudija je odlično sudio, nije oštetio ni jedan klub, utakmica bila borbena ali su obe ekipe igrale fer. Ovom pobedom ekipa Sloge iz Kormana vratila se na čelo tabele i tu ostaje dok traje zimska pauza.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.