OL Aleksinac: Pobedom u Gredetinu nad ekipom Napretka Kormanci preuzeli tron i osvojili jesenju titulu!

Spuštena je zavesa na jesenji deo Opštinske fudbalske lige Aleksinac. U velikom derbiju u Gredetinu ekipa Sloge izvojevala je veliku pobedu i zbog bolje gol razlike okitila se jesenjom titulom. Porazu Napretka najviše su se radovali u ekipama Jedinstva i Škriljca jer sada zaostaju samo tri boda za vodećim dvojcem. Gornjopeščanci su nastavili odličan niz, na svom bunjištu su zaustavili zahuktale Rudare otkinuvši im bod.

U subotu su u Dobrujevcu odmerili snage domaća Sloga i ekipa Jedinstva iz Bobovišta. Od samog starta utakmice gosti su stavili do znanja da su došli po sva tri boda kako bi ostali u trci za naslov prvaka. Krenulo je odlično po njih. Igrao se 12. minut kada je Nemanja Radivojević postigao pogodak. Domaći se oslabađaju pritiska, gosti ne koriste još nekoliko povoljnih prilika i to ih skupo košta u 38. minutu kada je igrač Sloge Nikola Momčilović postigao prelep pogodak iz slobodnog udarca, iskosa sa desne strane. Tim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku se igralo ispred oba kaznena prostora bez konkretne završnice. Gosti su velikim naporom došli do važnog trijumfa. Dvostruki strelac u drugom poluvremenu bio je Đorđe Veljković u 53. i 72. minutu.

Gornjopeščanci više nisu iznenađenje. Uspeli su da otkinu veliki bod favorizovanim Rudarima, i time prepuste fenjer ekipi Rutevca. Vodila se rovovska borba tokom cele utakmice na neravnom terenu. Domaća ekipa dolazi u vođstvo u 76. minutu pogotkom Miloša Ljubisavljevića. Poraz gostiju sprečio je njihov najbolji igrač iz slobodnog udarca Ostoja Lazić u 86. minutu.

U Vitoševcu u igri dveju sličnih ekipa slavili su domaćini. Vrlo brzo su postigli tri pogotka te se očekivala katastrofa Mozgovaca. Najiskusniji kod domaćina Predrag Živković bio je dvostruki strelac, u 3. i 22. minutu. Dok se jednom u listu strelaca upisao i David Kadrić, igrao se šesti minut. Zadovoljni visokim rezultatom domaći se povlače što koriste igrači Tempa i do kraja prvog poluvremena preko brzonogog Mitra Stankovića u 30. minutu smanjuju rezultat. U 55. minutu Aleksa Milutinović unosi potpunu neizvesnost u utakmici, ali se rezultat do kraja ipak nije menjao.

U derbiju jesenjeg dela prvenstva u Gredetinu sastale su se dve prvoplasirane ekipe. Veliki broj gledalaca koji je došao da isprati utakmicu ostao je uskraćen za jednu dobru fudbalsku partiju. Ekipe su uglavnom duele vodili na sredini terena bez pravih i izglednih prilika za postizanje pogodaka. Jedino vredno pomena iz tog dela susreta je pokušaj najboljeg domaćeg igrača Mihajla Cvetkovića u 37. minutu kada je pokušao da lobuje golmana Sloge ali je ovaj pravovremenim istrčavanjem boksovao loptu u aut. Nastavak je doneo isto stanje na terenu. Ponajbolji igrači obeju ekipa bili su odlično markirani od svojih čuvara. Sve je mirisalo na podelu bodova, a onda se desio 81. minut i slobodan udarac za Kormance sa nekih tridesetak metara. Loptu je uzeo Milan Anđelković. Golman domaćih umesto da je sačeka i izbaci u polje pravi paradu i lopta prolazi ispod njega za veliku radost gostiju. Do kraja meča šansu za poravnanje rezultata opet je imao Mihajlo Cvetković, ali njegov šut iz slobodnog udarca u 90. minutu odlazi iznad prečke i slavlje igrača Sloge moglo je da počne.

U Gornjem Ljubešu igrači domaće Crvene Zvezde konačno su prekinuli niz poraza upisavši tri boda protiv simpatične ekipe iz Rutevca. Pogotke su postigli Dalibor Anđelković u sedmom i Nikola Živković u 86. minutu. Počasni pogodak za goste delo je Radovana Milićevića u 84. minutu.

Popodnevni program zatvorili su u Trnjanu na stadionu ‘’Pored pruge’’ igrači domaćeg Borca i gostiju iz Bradarca. Igrači Škriljca su vrednom pobedom na teškom gostovanju ostali u trci za naslov prvaka i prelazak u Nišavsku okružnu ligu. Strelci za velika tri boda bili su dvostruki strelac Stefan Miletić i Aleksa Stojanovski iz kaznenog udarca. Počasni pogodak za domaćina takođe je postignut iz kaznenog udarca.

Kompletni rezultati 11.kola OFL Aleksinac

Ratar – Rudar 2016 1:1
OFK Sloga – Jedinstvo 1:3
Crvena Zvezda – Rutevac 2:1
Napredak 2012 – Sloga 0:1
Polet – Tempo 3:2
Borac – Škriljac 1:3

Utakmicama 11.kola spuštena je zavesa na jesenji deo prvenstva. Ekipa Sloge iz Kormana je zasluženo osvojila naslov jesenjeg prvaka zbog bolje gol razlike u odnosu na Napredak iz Krušja. Najbolji strelac dosadašnjeg dela prvenstva je igrač Napretka Mihajlo Cvetković postigavši 13 pogodaka. Ekipa Ratara iz Gornje Peščanice trenutno je najkorektnija ekipa sa samo devet žutih kartona u 11 utakmica.
Prvenstvo se nastavlja krajem marta ili početkom aprila, do tada ekipe idu na zasluženi odmor.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.