Fudbal u Pomoravlju, Sedlarcima jesenja titula!

Spuštena je zavesa na jesenji deo prvenstva u veoma kvalitetnoj Okružnoj ligi FSPO.

FK Mladi Borac je od starta diktirao tempo sa braćom Nikodijević na čelu. Sedlarci su na prvom mestu sa 41 bodom uz postignutih 60 pogodaka, od kojih je 27 postigao Slađan Nikodijević koji je i najbolji strelac lige. Danas su pretrpeli poraz u Drenovcu koji ne boli ali su i dalje na pristojnoj razdaljini od ostalih pratioca.

Budućnost iz Đurinca je vice-šampion lige, iskoristili su poraz Rudara iz Stenjevcam iako su gubili od Javora iz Sladaje, uspeli su da se vrate u meč i na kraju i pobede.

Stenjevčani su bili verni pratioci ekipi iz Sedlara ali su u poslednjih nekoliko kola u očiglednom padu forme. Na današnjem gostovanju poslednjeplasiranoj ekipi GFK Tabane očekivao se dobar duel, imali su gosti dva puta vođstvo, i pri rezultatu 1:2 je promašena kolosalna šansa za dupliranje prednosti, i onda kako to inače biva stiže kazna. Dragan Miloševič strelac izjednačujućeg pogotka je ponovo izjednačio i to evro golom sa ivice šesnaesterca u suprotni golmanov ugao, u 90. minutu Tabanci stižu do pobede udarcem Simića sa oko 25 metara od gola iz slobodnog udarca i loše intervencije vratara gostiju.

Partizan iz Majura tradicionalno uzeo bodove ponovo u Dragocvetu, veoma bitne u borbi za beg iz dna tabele.

Sloga iz Voljavča je sa 2:0 na neutralnom terenu u Kolaru savladala Jovčane i prekinula niz loših rezultata.

U Kočinom selu poedela bodova sa gostima iz Krušara.

Glogovčani su sa 4:1 savladali goste iz Kolara, dok je Juhor iz Glavinaca pobedio visokim rezultatom ekipu iz Milive koja je danas nastupila sa 7 igrača.

OFK Juhor iz Potočca je slavio na svom terenu protiv Rudara iz Senjskog rudnika.

Zanimljiv jesenji deo ali nas na proleće očekuju prave fudbalske poslastice. Nema nepobedivih, nema lakih utakmica, „premier“ liga Pomoravlja je vratila publiku na stadione, biće uzbudljivo.

Dimitrijević J.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.