Opštinska liga Aleksinac: Kormanci i ekipa Jedinstva minimalnim pobedama prate u stopu Krušijane koji su slavili u Mozgovu, Buđenje Gornjopeščanaca!

Polako se približavamo kraju jesenjeg dela prvenstva Opštinske fudbalske lige u Aleksincu. Ekipe koje pretenduju za sam vrh tabele polako se bodovno odvajaju, tako da nas na proleće očekuju još interesantnije i neizvesnije utakmice.
U subotnjem programu videli smo minimalne pobede domaćina. U Bobovištu su gostovali Trnjanci nakon velike pobede u prošlom kolu nad liderom prvenstva. Ostavili su dobar utisak iako su izgubili. Igrali su čvrsto ali su domaći ti koji su diktirali tempo i stvarali prilike. Što rezultat nije bio povoljniji za domaće krivi su njihovi napadači. Pogodak vredan tri boda postigao je Nemanja Radivojević u prvom poluvremenu.
U Kormanu su se sastale dve Sloge. Nakon neočekivanog poraza u prošlom kolu i predaje prvog mesta, domaći su celu utakmicu igrali u grču. Gosti, bez i jedne zamene u protolu odigrali su dobar meč i nisu se predavali do poslednjeg sudijskog zvižduka, željni da otkinu bod favoritu. Ipak su se domaći pokazali spremnijim i pogotkom rezerviste Ivana Brkića šest minuta pre kraja utakmice došli do velike pobede.

Gornjopeščanci se polako bude, te su u poslednja dva kola zabeležili isto toliko pobeda. Ovog puta slavili su na gostovanju u Rutevcu istoimenoj ekipi, u derbiju začelja, nakon preokreta u drugom poluvremenu. Pogotkom Lazića u 26. minutu domaćin dolazi do prednosti i rešava prvo poluvreme u svoju korist. U nastavku gosti igraju angažovanije, stvaraju veći broj povoljnijih prilika i prave veliki preokret za šesti bod u sezoni. Dvostruki strelac bio je Ivan Ljubisavljević u 89. i 90. minutu iz kaznenog udarca.
Na Aleksinačkom Rudniku domaćin je ubeležio treću uzastopnu pobedu. Bez mnogo muke pobedili su solidne goste iz Vitoševca. Sve je bilo rešeno u prvih petnaest minuta. Ostoja Lazić u drugom minutu donosi prednost svojoj ekipi da bi Aleksandar Đurić u 16. minutu duplirao prednost. Što pobeda nije bila iskazana većim rezultatom najveći krivac je vratar Poleta Stefan Stanković, koji je u nastavku utakmice činio čuda i zaključao bravu svog gola.

Popodnevni program zatvorili su u Mozgovu na stadionu ‘’Varnica’’ igrači domaćeg Tempo i gostiju iz Krušja. Tokom celog susreta vetar je bio najveći ‘’neprijatelj’’ obeju ekipa da prikažu dobru igru. Gosti već u 4. minutu preko svog najboljeg igrača Mihajla Cvetkovića dolaze u vođstvo. Domaćin se sredinom poluvremena oslobodio pritiska i u tom periodu stvara dve kolosalne prilike. U poslednjem minutu prvog poluvremena omaleni Aleksandar Grujić udvostručuje prednost gostiju. U nastavku je ponovo bio koban po domaćina četvrti minut kada Cvetković postiže drugi gol na utakmici. U nastavku su se u listu strelaca upisali rezervista Petar Petrović i kapiten brzonogi Konstantin Jevremović. Zadovoljni visokom prednošću gosti staju što koriste igrači Tempa i ublažavaju poraz. Prvo se u listu strelaca upisao mlađani Jovan Stevanović u 76. minutu. A deset minuta kasnije konačan rezultat postavlja iskusni Ivan Zipalović prelepim pogotkom kada je šutirao u donji desni ugao Đorđevićevog gola, koji je paradom samo ulepšao pogodak.

Jedina utakmica koja nije odigrana do kraja desila se u Subotincu gde su se sastali domaći Škriljac iz Bradarca i Crvena Zvezda iz Gornjeg Ljubeša. Nažalost, gosti su doputovali sa samo sedam igrača u polju, te se nakon 11 minuta jedan od njih povredio i glavnom sudiji utakmice nije ostalo ništa drugo nego da odsvira kraj utakmice. U momentu prekida domaćin je postigao dva pogotka, tako da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom.
Kompletni rezultati 10.kola OFL Aleksinac
Rudar 2016 – Polet 2:0
Jedinstvo – Borac 1:0
Rutevac – Ratar 1:2
Sloga – OFK Sloga 1:0
Tempo – Napredak 2012 2:5
Škriljac – Crvena Zvezda 3:0 (par-forfe)

Narednog vikenda spušta se zavesa na jesenji deo prvenstva Opštinske lige utakmica 11.kola. Derbi jeseni igra se u Gredetinu na stadionu ‘’Mali Čair’’ u nedelju od 10 časova gde se sastaju dve prvoplasirane ekipe. Ekipa Jedinstva gostuje u Dobrujevcu, Rudari zahuktalim Gornjopeščancima, Rutevčani u Gornjem Ljubešu, Trnjanci dočekuju Subotinčane dok Mozgovci idu na noge Vitoševčanima.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.