Opštinska liga Aleksinac: Kormanci i Krušijani nastavljaju mrtvu trku, Škrljiac i Jedinstvo ih u stopu prate, Rudari konačno slavili!

Derbi meč osmog kola Opštinske fudbalske lige Aleksinac pripao je Kormancima, Rudari su konačno slavili i prekinuli niz poraza, Dobrujevčani su otkinuli bod u Mozgovu, dok su se Subotinčani mučili protiv veoma dobrih Vitoševčana.
Subotnji program otvorili su na terenu u Gredetinu domaći Napredak i gosti iz Trnjana. Igrači Borca su četrdeset minuta odolevali favozirovanim domaćinima, a onda u razmaku od pet minuta primili dva pogotka, i pitanje pobednika bilo je rešeno. Dvostruki strelac u prvom poluvremenu bio je Vladimir Grujić. U drugom poluvremenu gosti ostaju bez snage što domaći igrači kažnjavaju i dolaze do ubedljive pobede. Strelci u drugom poluvremenu bili su rezervista Aleksandar Ristić, Mihajlo Cvetković, mlađani Petar Petrović i iskusni Dragan Filipović.

U drugom subotnjem duelu podela bodova. Mozgovci su dva puta vodili, gosti iz Dobrujevca dva puta stizali prednost, na kraju podela plena na ravne časti. Pogotkom Aleksandra Todorovića u 11. minutu domaći dolaze do prednosti, koju čuvaju do 34. minuta kada Ivan Jovanović poravnava rezultat. Minut pre kraja poluvremena Mitar Stanković donosi novo vođstvo svoje ekipe. Ipak tri munuta pre kraja susreta Stefan Vukić postiže pogodak za novo izjednačenje i postavlja konačan rezultat ove zanimljive utakmice.

Rudari su u nedeljnom prepodnevnom terminu gostovali ekipi Rutevca. Nakon dva vezana poraza upisali su novu trojku na svom kontu. Domaćin nakon prošlonedeljne ubedljive pobede nije ličio na sebe. Gosti su bili sigurni u polju, stvarali prilike i zasluženo došli do pobede. Bolji od ostalih bio je ponajbolji igrač Rudara Ostoja Lazić strelac dva pogotka, od kojih je jedan iz slobodnog udarca sa 25 metara bio pravi evrogol. U strelce se upisao i Nikola Miletić. Sve se to dešavalo u prvom poluvremenu, dok u nastavku nije bilo promene rezultata.
U Subotincu gde igra ekipa Škriljca iz Bradarca dočekala je uvek neugodne goste iz Vitoševca. Dugo su se mučili, ali su uspeli da slave minimalnim rezultatom i ostanu u trci za vodećim dvojcem na tabeli. Pogodak vredan trijumfa delo je Mladena Ristića u 64. minutu. Još jedan evrogol na terenima Opštinske lige. Jedan centaršut uhvatio je makazicama savladavši nemoćnog čuvara gostiju Aleksandra Veljkovića.
Derbi je odigran u Kormanu, gde su gostovale prve komšije iz Gornjeg Ljubeša. Utakmica je opravdala epitet derbija. Ipak, igrači domaće Sloge su se bolje snašli na neravnom terenu i zasluženo slavili za ostanak na prvom mestu na tabeli. Gosti su vezali drugi poraz i udaljili se od vodećih. Domaći su poveli u 9. minutu pogotkom Dragana Stanimirovića iz kaznenog udarca. U 37. minutu Aleksandar Anđelković udvostručuje prednost, da bi u poslednjem minutu prvog poluvremena Stefan Golubović smanjio rezultat. U drugom poluvremenu Marko Stevanović i svojim drugim pogotkom Dragan Stanimirović rešavaju pitanje pobednika.

Nedeljno popodne donelo nam je sigurnu pobedu ekipe Jedinstva nad Gornjopeščancima. Trostruki strelac u ubedljivom trijumfu bio je Đorđe Veljković. Po jednom u listu strelaca upisali su se Stefan Petrović i Miljan Radojković
Kompletni rezultati 8.kola OFL Aleksinac
Rutevac – Rudar 2016 0:3
Jedinstvo – Ratar 5:0
Škriljac – Polet 1:0
Sloga – Crvena Zvezda 4:1
Napredak 2012 – Borac 6:0
Tempo – OFK Sloga 2:2

Narednog vikenda Gornjoljubešani dočekuju goste iz Bobovišta, Trnjanci u komšijskom derbiju lidera prvenstva iz Kormana, Krušijani imaju teško gostovanje u Dobrujevcu, Gornjopeščanci dočekuju Subotinčane, Vitoševčani Rutevčane, dok Rudari na gradskom stadionu ekipu Tempa iz Mozgova.

M. Milojević

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.