Zastava odličnom igrom do ubedljive pobede!

U utakmici 14. kola Prve Gradske Lige Kragujevca, ekipa FK Zastava 1973 Kragujevac ostvarila je ubedljivu pobedu protiv ekipe FK Maršić. Jedna odlična utakmica na Bubnju na kojoj je viđeno 7 golova. Dominirala je ekipa Zastave tokom cele utakmice. Otović, Radojičić bili su nezaustavljivi za igrače Maršića. Još jednom je ekipa Zastave pokazala da ima kvalitet za sami vrh tabele i da samo spletom nesretnih okolnisti nemaju više bodova u prvenstvu.

Otović je već u 5. minutu zatresao mrežu Maršića na asistenciju Arsenijević Petra iz jedne prelepe akcije koju su kreirali Radojičić, Arsenijević, Otović.

U 21. minutu Arsenijević povećava prednost Zastave na 2-0 na asistenciju Radojičića. Dominirala je Zastava ali se gosti nisu predavali. I u 39. minutu iz slobodnog udarca Maršić smanjuje prednost na 2-1 lepim pogotkom Đalovića.

Opet je utakmica bila otvorena neizvesna, stvarale su se šanse na obe strane. Arsenijević u 43. minutu odličnim udarcem lobuje golmana Milovanovića ali lopta završava na prečki.

Slobodan udarac u 44. minutu prekid sa leve strane pored aut linije prekid izvodi Arsenijević oštar centaršut u 16m i Milenković donosi prednost 3-1 za Zastavu. Poluvreme 3-1 za domaćina.

U drugom poluvremenu nastavila je Zastava sa odličnom igrom, Radojičić, Otović i Arsenijević pojačali su još jače i već u 49. minutu Radojičić povećava na 4-1.

Rezervisti Maršića u drugom poluvremenu na čelu sa Bajevićem pokušavali su da donesu neke promene ali danas je ekipa Zastava bila nezaustavljiva. Mladi Karanović i Dimitrijević po bokovima svojom energijom i borbom bili su neprelazni za igrače Maršića kao i iskusni Anđelković sa njima u zadnjoj liniji. Golman Zastave mladi Bačanin skinuo je par dobrih šuteva Andrića, Đalovića…

Ulaskom Arsenijević Nenada trener Jovanović pojačao je odbranu Zastave. Nije ni danas hteo gol hitrog Živkovića. I onda akcija u 80-om minutu. Akcija koja je krenula iz poslednje linije odbrane Zastave: Arsenijević N. do Arsenijević P. ovaj na bok Otoviću, koji dribla dva igrača Maršića, dupli pas Radojičić-Otović i 5-1 za Zastavu, drugi pogodak Otovića na meču.

Nisu stajali igrači Zastave. Opet jedna akcija iz zadnje linije Zastave: Arsenijejević N. odličnim dugim pasom pronalazi Otovića na desnom boku, ovaj dugom dijagonalom pronalazi Radojičića na levoj strani i spaja ga sa golom za konačan rezultat 6-1 za Zastavu i drugi pogodak odličnog Radojičića koji je na ovoj utakmici postigao dva gola i zabeležio dve asistencije.

Igrač utakmice na Bubnju bio je odlični Radojičić, Zastavin majstor…
Stadion: Bubanj
Gledalaca:100
Sudije: Đalović, Mitrović, Đokić
Igrač utakmice: Radojičić Aleksandar(FK Zastava)

FK Zastava: Bačanin, Anđelković, Ristić(od 54′ Arsenijević N), Živanović(kap)(Karanović od 23′), Dimitrijević, Veselinović, Milenković, Arsenijević P, Radojičić, Živković( o 65′ Stanojević), Otović.
Trener: Jovanović Zoran Pive.

FK Maršić: Milovanović, Timotijević, Matović(od 58′ Bajović), Milivojević B, Potrić(od 45′ Ristić), Milivojević N, Andrić, Vukosavljević(od 45′ Topalović, Đalović, Jovanović(od 45′ Pavlović), Đuričić(od 58′ Marković).
Trener: Savić Đorđe

Posle ovog 14-og kola ekipa Zastave je na 10-om mestu na tabeli sa 14 bodiva dok ekipa Maršića zauzima 8 mesto sa 19 bodova. U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Zastava gostuje ekipi Jedinstva iz Petrovca dok ekipa FK Maršića dočekuje Slaviju.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.