Zastava ubedljivom pobedom protiv Jedinstva ide na zimsku pauzu!

U 15-om kolu Prve Gradske Lige Kragujevca ujedno i poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva ekipa FK Zastava 1973 pobedila je na gostovanju u Petrovcu, ekipu FK Jedinstva 1936 sa rezultatom 6-1.

Od samog početka utakmice Zastava je nametnula svoju igru, preuzela sredinu terana i od samoga starta se videlo da će utakmica biti sa puno golova. Da Zastava stvarno ima jednu kvalitetnu ekipu sa par virtouza i fudbalskih majstora već je viđeno u 7. minutu kada majstor Radojić udarcem sa 20-ak metara postiže prelep pogodak na asistenciju Otovića za 0-1 za Zastavu.

Nastavila je Zastava da igra i da dominira terenom, par propuštenih šansi Otovića, Živkovića, P. Arsenijevića i onda jedan slobodan udarac za domaćine, ekipu FK Jedinstva u 16. min na 30ak metara od gola Zastave. Fudbaler Jedinstva Milivojević postiže lep gol doduše uz pomoć vetra golman Zastave Bačanin biva savladan. Taj primljeni gol samo je trgnuo igrače Zastave koji su krenuli silovito: Asistencija P. Arsenijevića za Radojičića u 20. minutu za 1-2.

Jedan odličan soloprodor Otovića koji je oboren u 16m Jedinstva. Sudija Tomović opravdano svira penal koji mladi Živković realizuje u 24. minutu za 1-3.

U 30. minutu posle jedne odlične timske akcije fudblera Zastave, na asistenciju Živkovića mladi P. Arsenijević postiže gol za 1-4. U prvom poluvremenu uglavnom se igralo na polovini Fk Jedinstva. Te iz jedne lepe akcije mladi Živković postiže svoj drugi gol na meču za 1-5 u 37. minutu. Sa tim se rezultaom otišlo na poluvreme.

Odmah na početku drugog poluvremena Zastava dolazi i do 6-1 strelac P. Arsenijević u 50. minutu.

Trener Zastave Jovanović napravio je izmene u drugom poluvremenu u igru su ušli: N. Arsenijević, Veselinović, Kranović, Mirković, Stanojević.
Trener domaće ekipe Jedinstava u igru je uveo: Dunića i Lukovića.

Krenula je ekipa Jedinstva da igra i pokušavali su da makar ublaže poraz ali zadnja linija Zastave nije dozvolila da se zatrese mreža golmana Bačanina. Imali su igrači Zastave puno neiskorišćenih zicera preko Otovića, Karanovića, P. Arsenijevića, Živkovića, Blagojevića ali rezultat se nije menjao do kraja.

Zastava sa ovom pobedom osvojila je 17 bodova zauzela je 9. mesto na tabeli u jesenjem delu prvenstva sa gol razlikom 31:27 tako da mogu da žale što samo sa 17 bodova idu na zimsku pauzu. Ono što treba da raduje jeste da se u ovom jesenjem delu afirmisalo dosta mladih igrača koji će biti okosnica tima u budućnosti.

Ekipa Jedinstva jesenji deo prvenstva završava na poslednjem mestu sa 4 osvojena boda i preostaje im velika borba na proleće za opstanak. Ipak je ovaj klub po tradiciji i infrastrukturi zaslužio daleko veći rang od borbe za opstanak u Prvoj Gradskoj Ligi Kragujevca.

FK Jedinstvo 1936 – FK Zastava 1973
Rezultat: 1-6
Stadion: u Petrovcu (Kragujevac)
Gledalaca: 100
Sudije: Tomović, Mitrović, Petrović
Strelci: FK Jedinstvo 1936: Milivojević 16′
FK Zastava: Radojičić 7′ i 20′, P. Arsenijević 30′ i 50′, Živković 24′(p) i 37′.
Igrač utakmice: Radojičić Aleksandar

FK Jedinstvo 1936: Luković D( od 41′ Luković N) Najdanović, Jovanović, Milivojević, Kostić, Milojević, Popović, Đorđević, Todorić, Lešnjak, Stefanović(od 56′ Dunjić).
Trener: Veljović Zoran
FK Zastava 1973: Bačanin, Anđelković(od 50′ N. Arsenijević), Ristić( od 60′ Veselinović) Živanović(kap)(od 60′ Stanojević), Dimitrijević, Blagojević, Arsenijević, Milenković, Radojičić(od 50′ Karanović), Živković, Otović(od 75′ Mirković).
Trener: Jovanović Zoran Pive

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.