Derbi ekipa iz opštine Kladovo opravdao očekivanja, bodovi ostaju u Podvršci!

U poslednjem 15. kolu okružne lige Bor viđen je pravi prvenstveni derbi. Nakon 15 godina pauze ekipa iz Male Vrbice se vratila okružnom fudbalu, okupila je poznate vedete Kladovskog fudbala u starijim igračkim godinama ali su u toku prvog dela prvenstva pokazali da fudbal odlično poznaju i svakoj ekipi su bili tvrd orah.

U duelu starih suparnika mnogobrojni gledaoci njih 300, što je zaista veliki broj za okružni fudbal, mogli su da vide kvalitetnu partiju obe ekipe, utakmica puna naboja, tenzija i šansi!

Momci iz Podvrške su odlično otvorili utakmicu, ispoštovali su dogovor iz svlačionice da odmah napadnu protivnike, već u 5. minutu je Trajilović posle sjajnog šuta sa preko 20m pogodio prečku, par minuta kasnije je Stojanović imao odličnu šansu posle greške golmana gostiju, ali je lopta prošla tik pored stative.

U 20. minutu viđen je prvi gol, posle faula nad Marinovićem, kapiten Lazarević je sjajno centrirao a Marko Papić postiže pogodak, na veliku radost domaćih igrača i publike.

U nastavku su se gostujući igrači trgli, iako ih je iznenadio gol domaćih, u 30. minutu se iskusni 45-ogodišnji Petar Sandulović našao oči u oči sa mladim golmanom Filipom Ćazimovićem ali je lopta prošla pored stative. U 41. minutu šansu za goste je imao Borko Tufajević ali je posle šuta glavom lopta otišla preko prečke.

Imali su domaći šansu da na poluvreme odu sa dvostrukom prednošću, ali je lob šut Stojanovića odbranio golman gostiju.

Na pauzu se otišlo uz minimalnu prednost domaćina.

U drugom poluvremenu su gosti ušli odlučnije i sa namerom da postignu gol, u toj nameri su i uspeli posle greške domaćeg igrača, u otvorenoj šansi se našao Bane Bondokić međutim njegov šut je odbranio golman Ćazimović ali na odbijenu loptu je naleteo Dalibor Paunović i poravnao rezultat na 1:1.

Imali su gosti terensku incijativu prvih 20 minuta drugog dela i nakon postignutog gola imali par centašuteva i slobodnih udaraca ali to je bilo sve.

U nastavku je pobedila mladost, domaćini su u 79. minutu poveli sa 2:1, strelac Ivan Stojanović „Mata“, fantastičan šut iz skoro “mrtvog ugla“ posle kog je Bondokić morao da vadi loptu iz mreže.

U nastavku se igralo uglavnom na sredini terena što su mladi momci iz Ključa iskoristili, na asistenciju Bojana Trajilovića u 94. minutu mladi osamnaestogodišnji David Marinović postiže gol u stilu mnogo iskusnijih igrača za sveopštu radost domaćih igrača, nakon čega je sudija Šejnjanović svirao kraj za delirijum na stadionu.

Mala Vrbica je bila favorit u ovoj utakmicu, ali su domaćini pokazali da su s razlogom neporaženi na domaćem terenu, još jednom su pokazali da želja, volja i mladost uvek pobeđuju u njihovom slučaju!

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.