Ubedljiv trijumf Kraljevice za kraj polusezone, Čikarić pobedu posvetio nedavno preminulom ocu!

FSU Kraljevica – FK Hajduk (Rujevica) 5:1 (1:0)

Pomoćni teren na Kraljevici
Gledalaca: 50
Glavni sudija: Filip Tošić (Zaječar)
Strelci: Aleksić u 25. i 86. (penal), Antić u 51., Žikić u 62. i Radović u 81. minutu (FSU Kraljevica); Miletić u 78. minutu (Hajduk)
Crveni karton: Milivojević u 36. minutu (Hajduk)

FSU KRALJEVICA: Miladinović, A. Gligorijević, Ćosić, Prvulović (Mitrović), D. Brkić, Milijić, M. Gligorijević (Stojković), Radović, Antić (M. Brkić), Žikić (Radanović), Aleksić

HAJDUK: Stevanović, Antonijević, V. Aleksić, Mišić, Nikodijević, Milivojević, Radojković, Marković, L. Aleksić, Miletić, Milanović

Igrač utakmice: MILIJIĆ (FSU Kraljevica)

Kraljevica je opravdala ulogu velikog favorita i ubedljivom pobedom spustila zavese na svoju prvu istorijsku polusezonu. Četa trenera Jugoslava Prvulovića je kontrolisala meč od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka pa je, i pored velikog broja neiskorišćenih šansi, uspela da upiše još jednu ubedljivu pobedu.

Iako su se šanse domaćih ređale kao na traci poluvreme je završeno minimalnom prednošću Kraljevice, a gol golmana Stevanovića načeo je golgeter Aleksić u 25. minutu.
Drugi detalj koji je obeležio prvu polovinu ovog susreta jeste crveni karton koji je zaradio igrač Hajduka Milivojević.

U drugom delu domaći su maksimalno iskoristili igrača više. Prvo je Antić udvostručio prednost Kraljevice nakon asistencije Žikića, a potom je i sam Žikić sjajnim udarcem sa preko 20 metara poslao loptu u nebranjeni deo mreže gostiju – 3:0!

Milivojević je u golom 78. minutu ulio nadu gostima ali njegov pogodak kao da je razljutio igrače Kraljevice koji su do kraja susreta još dva puta zatresli mrežu Hajduka. Stefan Radović, motorino Kraljevice, je pogodiou 81. minutu, a konačnih 5:1 postavio je Aleksić, svojim drugom pogotkom, ovog puta iz jedanaesterca.

I pored goleade epitet igrača utakmice odneo je iskusni vezista Miodrag Milijić koji je svih 90 minuta uspešno kvario igru rivala i sa lakoćom “spajao“ svoje napadače sa protivničkim golom.

-“Želeo bih u ime kluba da se zahvalim igračima, članovima uprave, kao i navijačima na uspešnoj polusezoni. Za organizaciju kluba zaduženi smo mi mladi entuzijazisti koji su po prvi put “sa druge strane terena“, uz pomoć već iskusnih sportskih radnika – Juge Prvulovića i Dragomira Trailovića. Moramo biti zadovoljni našom prvom istorijskom polusezonom jer se nakon 15 odigranih kola nalazimo u gornjem delu tabele. Nakon mini pauze počinjemo sa planovima i pripremama za proleći deo sezone. Ovu pobedu posvećujem svom nedavno preminulom ocu, Desimiru “Bracku“ Čikariću! Svi smo kao porodica i ovo je naš drugi dom!“ – izjavio je nakon utakmice Nemanja Čikarić, sadašnji igrač i član uprave ovog novoformiranog kluba.

FSU Kraljevica je jesenju polusezonu završila na sedmoj poziciji sa 25 osvojenih bodova.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.