„Iz dvojke u keca“, Rad iznenadio Zemljoradnik u drugom poluvremenu i osvojio sva tri boda!

FK Rad Merosina – FK Zemljoradnik Balajnac 2:1 (0:1)

U okviru poslednjeg 15. kola Nišavske okružne lige odigrana je može se reći derbi utakmica između Rada i Zemljoradnika.

Jedna otvorena utakmica sa dosta lepog fudbala i dobrih šansi. Gostujuća ekipa je ušla bolje u utakmicu od samog starta i više bila smirenija, inače to je ekipa koja je igrala zonu do prošle sezone ali je ispala u okružnu ligu.

Domaćin se nije baš najbolje snašao i već na sredini prvog poluvremena neoprezno dopustio gostima da kroz sredinu duplim pasovima prođu i dođu do šesnaesterca i upute šut, ali u ovoj situaciji Živković je bio nemoćan jer je lopta propala i ušla ispod same prečke i to je 0:1 od 12. minuta, strelac za goste bio je mladi Kocić Petar.

Domaćin nije pao i ako su gosti imali jos koju šansu za gol ali su se ipak odbranili, teško je bilo domaćim igračima da stignu do gola i do izjednačena pa se zato sa tim rezultatom od 0:1 otišlo na poluvreme.

Drugo poluvreme domaćin svim snagama izlazi i napada protivnika i stvara puno šansi za vrlo kratko vreme, ali je golman gostiju bio oprezan i sve to lepo ispratio i odbranio.

Slobodan udarac za domaćina na 25 metara od gola, izvodi Vukoičić i sjajnim šutem preko živog zida prebacuje loptu, golman pokušava da odbrani ali mu je sunce dosta zasmetalo i nije uspeo u tome i domaćin stiže do izjednačenja.

Domaćin je bio uporan, i tokom drugog poluvremena fudbal se igrao na gostujućoj polovini, gosti bez šansi u drugom poluvremenu.

Igrao se 70. minut kada su domaći iz sjajne akcije preko Vukoičića koji je poslao sjajan pas u prostor dijagonalno Todoroviću koji je stigao do lopte na samoj ivici gol auta i uputio sjajan centaršut u šesnestercu gde se odlično snašao mladi Mitić i postigao gol glavom za 2:1.

Domaćin do kraja utakmice smiren i dominantan, gde je gost pokušavao na svakakve načine da stigne do gola ali nije uspeo.

STARTNE POSTAVE:

Rad 1974: 1-Živković; 2-Antić; 3-Ilić N; 4-Dinić; 5-Vukić; 6-Ilić A; 7-Mitić; 8-Milić; 10-Todorović; 11-Ivanović; 16-Vukoičić.

Zemljoradnik: 1-Veličković; 2-Petković; 4-Srejić; 5-Milojić; 6-Petković; 7-Stefanović; 8-Todorović; 9-Kocić; 10-Stojanović; 11-Stevanović; 15-Milošević.

Utakmica je bila vrlo čvrsta i borbena što govore i kartoni, 8 žuta kartona za domaćina i 4 žuta za gosta i jedan crveni treneru.

Sudijska trojka na visini zadatka na čelu sa Željkom Stoilkovim.
Prvi pomoćni: Slađan Marković
Drugi pomoćni: Milan Tasić
Delegat: Dušan Vasić

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.