Zlot igrao prvih 45 minuta, domaćima pripalo drugo poluvreme, na kraju bodovi putuju u Zlot!

U 15. kolu Okružne lige Bor ekipa Nemetali (Donja Bela Reka) dočekala je lidera na tabeli ekipu Zlot (Zlot), posle 14 odigranih mečeva domaćin ovog susreta zauzima 7. mesto na tabeli sa 21 bodom, dok je ekipa Zlota lider na tabeli sa 37 bodova.

Od početka meča su gosti bolje ušli u igru i krenuli agresivno i po svaku cenu ka golu domaćina, dok je domaćin u igru ušao dosta nervozno i može se reći i bojažljivo, ali isto tako bez par ključnih igrača nekih zbog povreda, nekih zbog parnih kartona.

Kao što rekoh gosti su bolje otvorili utakmicu i vrlo rano i uspeli da stignu do vodećeg gola u 10. minutu je Igić pogodio za 0-1 i nakon pogotka gosti nisu stali, nastavili su istim tempom, domaći su se isto malo trgli i počeli da stvaraju šanse ispred gola gostiju, ali nisu pravili veće probleme golmanu Vanuciću, ali nakon toga veoma brzo gosti dolaze i do 0-2 nakon greške odbrane koristi Krstuć postiže gol, pred kraj poluvrema Igić se opet upisuje u strelce i na pauzu se odlazi rezultatom 0-3.

Drugo poluvreme su domaći otvorili znatno bolje od prvog i krenuli sa željom da što pre daju gol i meč učine neizvesnnim, ređale su se šanse ali lopta nikako nije htela u gol siguran je bio Vanucić, dolazili su i gosti u svoje šanse preko kontri ili polukonri, ali golman domaćih Stuparević je u tim situacijama bio odličan i odbranio dva, tri zicera.

U 71. minutu Bajrami probija odbranu gostiju ulazi u kazneni prostog gde biva oboren i sudija pokazuje na belu tačku. Isti igrač Bajrami Raif je sigurno izveo udarac sa „kreča“ i od 71. minuta rezultat biva 1-3, unosi neku nadu domaćih.

Ništa važno pomena nije bilo do 84. minuta kada Bajrami u kaznenom prostoru se driblingom oslobađa čuvara i nakon toga opet biva oboren, drugi penal za domaćina, loptu opet uzima Bajrami opet gađa istu stranu, ali ovog puta snažan udarac završava samo na stativi tako da rezultat ostaje 1-3.

Utakmica odigrana u fer i korektnom tonu, sudijska trojka je odlično vodila meč na celu sa iskusnim Markom Radičevićem, koji je pokazao 4 žuta kartona, 1 domaćim i 3 gostujućim igračima.

STARTNE POSTAVE:

Nemetali: 1-Stuparević; 3-Dimitrijević; 4-Jovanović; 5-Dimitrijević; 7-Bajrami; 8-Useinović; 9-Kolar; 11-Ćirić; 13-Janković; 14-Davidović; 18-Nešić.

Zlot: 1-Vanucić; 2-Buzejić; 3-Živanović; 4-Dimitrijević; 5-Gramić; 6-Pastronjević; 7-Marković; 8-Krstić; 9-Igić; 10-Terzić; 11-Janošević.

Ovom pobedom ekipa Zlot zadržala je lidersko mesto na tabeli i održala prednost na 2 boda u odnosu na drugoplasirani Branik, dok je ekipa Nemetala pala za jedno mesto i sada se nalazi na osmoj poziciji na tabeli.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.