Odlična utakmica odigrana između Palilule i Moravca pripala domaćem sastavu!

U 15. kolu Nišavske okružne lige ekipa Palilula (Aleksinac) na svom terenu ugostila je ekipu Moravac (Čečina), posle 14 odigranih mečeva domaćin ovog susreta zauzima 10. mesto na tabeli sa 15 bodova, dok ekipa Moravca zauzima 5. mesto na tabeli sa 24 bodova.

Od samog starta obe ekipe krenule su silovito, videla se želja za pobedom i kod jednih i kod drugih.

Jedan od najiskusnijih igrača iz domaćeg sastava Goran Told imao je dve stopostotne šanse ali nije uspeo da ih realizuje.

Gosti su takođe napadali ali bezuspešno.

Pred kraj prvog poluvremena golman domaćih Stojadinović istrčava na loptu i pravi jedan nesmotren faul nad gostujućim igračem, faul možda i za direktan crveni, ali je Stojadinović ipak samo „požuteo“. Slobodan udarac sa ivice šesnaesterca, loptu uzima kapiten gostiju Vladica Đorđević, nekadašnji dugogodišnji igrač Radničkog iz Niša, tada člana prve lige puca preko živog zida ali Stojadinović brani uz fantastičnu paradu.

Na poluvreme se otišlo bez golova.

Na startu drugog poluvremena Palilula preko Petra Stankovića sa dva brza pogotka može se reći stavlja tačku na utakmicu.

Nizale su se šanse domaćina preko Brankovića, Lukića, L. Jankovića, braće Milanović ali to nije bilo dovoljno za gol, međutim i gosti su pripretili pred kraj meča ali je golman domaćih uspeo da zaustavi nalete.

Ovo je ujedno bila i poslednja utakmica u jesenjeg delu sezone, ekipa Palilule ovom pobedom napredovala je na 9. mesto na tabeli, dok ekipa Moravca spala za jedno mesto i sada zauzima 6. mesto na tabeli.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.