Brestovac, mesto iz kojeg gostujući timovi odlaze u vedrom duhu bez obzira na ishod meča!

Brestovac je vlaško selo u Borskom okrugu, koje se nalazi duž obale Brestovačke reke. Tik uz samu reku nalazi se i „Brestovac arena“, stadion fudbalskog kluba OFK Brestovac 1946. Klub je osnovan davne 1946. godine u okviru sportskog društva. Jedan od najlepših i najboljih terena u Borskom okrugu. Na terenu su radili iskusni Piroćanci, koji su inače održavali sve stadione u tadašnjoj Jugoslaviji, oni su stavljali busen, a ne sejali travu, to je i jedan od glavnih razloga zašto je ovo omiljeni teren za igru svim ekipama.

Brestovac je nakon osnivanja igrao u seoskoj i gradskoj ligi gde su igrala sva sela iz Borske okoline, oko desetak ekipa. Kasnije je formirana jedna liga. Kao prvaci Brestovac je igrao u Drugoj Timočkoj zoni. Nakon razdvajanja Borskog i Zaječarskog okruga, OFK Brestovac je jedini od Borskih ekipa igrao u Zoni Istočne Srbije, koju su cinili Borski, Zaječarski i Pirotski okrug.

90-ih godina za Brestovac su nastupali i igrali koji su igrali u prvoj i drugoj ligi Jugoslavije, popularni Zmirko, Brka, Gace, Jesa..
Usled raznih poteškoća ekipa se nije takmicila par godina, a onda nastavljaju 2003. godine. Počinje da se radi ozbiljno kako sa seniorskom tako i sa mlađom kategorijom.

Trener Aleksandar Milošević vredno radi sa svojim pionirima i kadetima kojih ima oko tridesetak. Bitno je napomenuti da osim dece iz Brestovca dolaze i deca iz Bora i susednog sela Metovnice.

Na kraju ove polusezone, nakon odigranih 15 kola, seniorska ekipa Brestovca, koja se takmiči u Okružnoj ligi Bor, nalazi se na četvrtoj poziciji sa osvojena 27 boda, samo bod manje od trećeplasirane ekipe.

Nova uprava kluba na čelu sa mladim Ivanom Dragojićem i legendom kluba, nekada izvrsnim štoperom, a sada trenerom, Slavišom Golubovićem, uveli su u klubu rad, red i disciplinu, a pre svega pozitivnu atmosferu i prijateljstvo i klub se sada uspešno takmiči u Okružnoj ligi Bor.

Klub se naročito ponosi time što su postali pre svega jedna velika porodica. U ovim teškim vremenima fudbalski klub je trenutno jedino mesto za okupljanje mladih i dece i mesto gde mogu da se sklone sa ulice. Takođe klub se izdjava od drugih i po tome što je sekretar kluba Suzana Golubović Stvarić koja nam je i pomogla oko prezentacije kluba.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!